Jučer je u Domu mladih  Koprivnica, u organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa grada Koprivnice za 2016. godinu. Svečanosti su prisustvovali nominirane sportašice, sportaši i sportski djelatnici, predstavnici sportskih klubova članova Zajednice te veliki broj uvaženih gostiju.

Svečanost je pozdravnim govorom otvorila predsjednice Zajednice Jasmina Stričević a potom je prisutne pozdravio i uputio čestitke sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima na postignutim rezultatima u protekloj godini i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Najuspješnija sportašica u 2016. godini je Lucija Šimčić članica Ronilačkog kluba „Šoderica“ a najuspješniji sportaš Luka Đurđ također iz Ronilačkog kluba „Šoderica“. Najboljom  ženskom sportskom ekipom proglašena je  ekipa Podravka-Vegeta Rukometnog kluba „Podravka“, dok je Seniorska kros ekipa Atletskog kluba „KOPRIVNICA“ proglašena najuspješnijom muškom sportskom ekipom. Ana Tkalčec članica Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke  županije „Podravina“ proglašena je najuspješnijom sportašicom s invaliditetom, a najuspješnija sportska ekipa osoba s invaliditetom je Kuglačka ekipa Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama „VELIKO SRCE“. Valentina Belušić iz  Hrvačkog kluba „Podravka“ proglašena je najuspješnijom perspektivnom sportašicom, a Petar Kuhar član Boks kluba „David“ najuspješnijim perspektivnim sportašem. Za iznimno postignuće u sportu nagradu je primio  Borna Ločarić iz Boks kluba „David“.

Zaslužnim sportskim djelatnikom u 2016. godini proglašen je profesor Marijan Kuharić.

Nagrade i priznanja sportašima uručili su predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Popis svih nominiranih pogledajte ovdje.

Slike uskoro u fotogaleriji.