Proglašeni najuspješniji sportaši, sportašice i sportske ekipa grada Koprivnice u 2023. godini

U dvorani Doma mladih danas je u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Koprivnice održana tradicionalna dodjela nagrada najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim ekipama u 2023. godini.

Okupljenima se uvodno obratila predsjednica zajednice Jasmina Stričević istaknuvši kako su se koprivnički sportaši upisali na sportsku kartu Hrvatske.

– Zahvaljujući rezultatima sportaša grad Koprivnica prepoznat je kao grad sporta. Naša osnovna zadaća je da omogućimo mladima da se u što većem broju bave sportom, da potičemo i koordiniramo izgradnju sportske infrastrukture, da omogućimo kvalitetne uvjete svakom sportašu, klubu i rekreativcu. Moram napomenuti i da smo protekle godine obilježili 25 godina rada Male sportske škole te je kroz nju prošlo oko 31.000 koprivničkih mališana predškolske dobi. Naime, samo zajedničkim angažmanom i usmjerenjem Grada, zajednice, sportaša i sportskih djelatnika možemo doći do istog cilja, da se mladi bave sportom te da se putem rezultata ostvaruju – kazala je.

Okupljenima se obratio i koprivničko-križevački župan Darko Koren te naglasio kako je sport važna sastavnica sveukupnog života određenog podneblja.

– Grad Koprivnica je kao i u svemu ostalom predvodnik pa je tako i u podržavanju te financiranju sporta. Velika je to obaveza i financijska i organizacijska te je potrebno puno truda i sredstava da bi se cjelokupni sustav držao na takvom nivou. Grad Koprivnica se može pohvaliti sa svojim vrhunskim sportom, pojedincima i klubovima – poručio je.

Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić izrazio je svoje zadovoljstvo prepunom dvoranom.

– Mislim da upravo puna dvorana najbolje govori o tome što ste sve radili u proteklih godinu dana, gdje ste sve bili, kakve ste rezultate ostvarili, ali i kako ste na jedan doista prekrasan način nosili ime grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Zahvaljujući vama, vašem radu i trudu te velikom srcu vraćamo se s važnim medaljama i nagradama te na predivan način pokazujemo zašto volimo podvući crtu da je Koprivnica između ostalog grad sporta. Nastavit ćemo biti uz vas, a nastavit ćemo i dalje tražiti model ulaganja u sport – zaključio je.

U ime svih dobitnika obratio se dobitnik nagrade zaslužni sportski djelatnik Boris Kapusta.

– Zahvaljujem na ovim velikim priznanjima koje smo dobili, ali i na ulaganju u sport u gradu Koprivnici jer su nas svi prepoznali kao jedan od najsportskijih gradova. Ovaj grad daje vrhunske sportaše, reprezentativce, ali i sportaše amatere koji će ostati u sportu cijeli svoj život. Treba nastaviti s ulaganjem u sport jer kroz to se odgajaju i socijaliziraju mladi ljudi – poručio je Kapusta.

Nagrade su dobitnicima uime Grada Koprivnice uručili gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević.

Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom u 2023. godini proglašena je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, najuspješnijim sportašem s invaliditetom u 2023. godini proglašen je Ivica Ferenčić također iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, dok je najuspješnija sportska ekipa s invaliditetom ekipa Sportskog kluba viseće kuglane osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije.

U kategoriji najuspješnije perspektivne sportašice proglašena su Lara Blažeković iz Hrvačkog kluba „Podravka“ i Gabriela Vencl iz Boks kluba „David“, dok je za najuspješnijeg perspektivnog sportaša proglašen Dorijan Jakopanec iz Jet ski kluba „Racer“.

Najuspješniji perspektivni sportski par u 2023. godini je Plesni par Petra Sabolić i Gabriel Sebastian Sarapa Sportskog plesnog kluba „Ritam“, a najuspješnija perspektivna sportska štafeta u 2023. godini je Mix štafeta juniori 4 x 100 metara Ronilačkog kluba „Šoderica“.

Najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba „Podravka“ s.d.d., dok je najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa Kadetska ekipa U-17 Nogometnog kluba „Slaven Belupo“.

Za najuspješniju sportašicu u 2023. godini proglašena je Lana Nogić iz Hrvačkog kluba „Podravka“, a za najuspješnijeg sportaša Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba „Šoderica“.

Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada u 2023. godini je Twirling par senior Twirling kluba „Koprivnica“.

Ekipa “Podravka-Vegeta” rukometnog kluba „Podravka“ s.d.d. proglašena je za najuspješniju žensku sportsku ekipu, a Hrvački klub „Podravka“ za mušku sportsku ekipu u 2023. godini.

U kategoriji za Iznimno postignuće u sportu u 2023. godini nagrađeni su Šimun Borovčak i Leon Zelenko iz Karting kluba „Koprivnica“, Dominik Đurđ iz Ronilačkog kluba „Šoderica“, Teo Ištvan, Matej Požgaj, Tija Požgaj i Petar Slavinić iz Atletskog kluba „Koprivnica“, Ivan Lončarić iz Hrvačkog kluba „Podravka“ i Lovro Matovina iz Badmintonskog kluba „Hartmann“.

Priznanje za doprinos u radu Male sportske škole dobila je Gordana Tucković, a priznanje za Iznimno postignuće u školskom sportu u 2023. godini dobili su OŠ „Braća Radić“ i Gimnazija „Fran Galović“.

Ovogodišnji dobitnik nagrade Zaslužni sportski djelatnik je Boris Kapusta.

Popis svih nominiranih možete vidjeti ovdje, a popis svih ekipa možete vidjeti ovdje. Slike i video su objavljene u galeriji.

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE