Na turniru hokeja na ledu„ Ledeni pak 2015“ održanom u subotu 1. veljače u organizaciji Inline hokej kluba Koprivnica i u spomen na Igora Galkina, prvo mjesto osvojili su „IHK Kune 2“ iz Zagreba, koji su u finalnoj utakmici pobijedili „KHL Komarce“ iz Vukovara. Naši su hokejaši „IHK Koprivnica“ osvojili četvrto mjesto u borbi s igračicama najatraktivnijeg kluba turnira hokejašicama iz „KHL Grič“. Konačni poredak:

 1. IHK KUNE (JUNIORI)
 2. KHL KOMARCI
 3. KHL GRIČ
 4. IHK KOPRIVNICA
 5. IHK DRVENE NOGE
 6. KHL VARAŽDIN

Najbolji strijelac turnira je Nikola Crvenka, igrač“ IHK Kune 2“ s postignutih 12 golova.

U najkraćim crtama, „Kune“ su konačno došle do prvog mjesta, „Komarci“ u prvom nastupu doletjeli do finala i završili drugi, „Pčelice„ ispunile san i ispikale „Pijetlove“ za broncu. „Noge“ i „Varaždinci“ na istom mjestu kao lani.

Natjecanje se odvijalo u dvije skupine, a pobjednici skupina ušli su u finale. Naši su Pijetlovi nakon jedne dobivene utakmice protiv „KHL Komarci“ i izgubljene protiv „KHL Varaždin“ završili na drugom mjestu u svojoj skupini.

U utakmici za treće mjesto, Pijetlovi su se malo pogubili i dozvolili hokejašicama „KHL Grič“ da ih zasluženo pobijede nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Odigrano je ukupno 9 utakmica na kojima je postignuto 120 golova i turnir je u potpunosti ispunio očekivanja. Zajednički smo se sjetli „našeg Rusa“ Igora Galkina čiji je sin Andrej bacio pak na početku jedne od utakmica.

Jedini problem predstavljao je snijeg koji je prije zadnje dvije utakmice počeo intenzivno padati, otežao i skratio utakmice.

Turnir je odigran pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza hokeja na ledu koji je u suradnji s trgovačkim lancem Lidl i KHL Medveščak osigurao poklone ne samo za učesnike turnira već i pojedine gledatelje koji su postali vlasnici majice i paka.

„IHK Koprivnica“ zahvaljuje se svima koji su pomogli da se ovaj turnir održi: Podravka d.d., Caffe bar STARS 2002, Turistička zajednica grada Koprivnice, TOS d.o.o., Robi, 99 Racing school, Prediktta, Kremenko i Jagić iz Poljanca.

Rezultati razigravanja po skupinama:

 • KHL Varaždin – IHK Koprivnica 8 : 7
 • IHK Kune (juniori) – KHL Grič 11 : 4
 • IHK Koprivnica- KHL Komarci 4 : 2
 • KHL Grič – IHK Drvene noge 12 : 9
 • KHL Varaždin -KHL Komarci 2 : 6
 • IHK Kune (juniori) – IHK Drvene noge 11 : 5

Rezultati utakmica za konačni poredak:

 • za 5. mjesto    KHL Varaždin – IHK Drvene noge 9 : 10
 • za 3. mjesto    IHK Koprivnica – KHL Grič 5 : 6
 • za 1. mjesto    KHL Komarci – IHK Kune (juniori) 4 : 5