XVI. Memorijalni turniru u kuglanju za slijepe i slabovidne “Antun Đurkan”

U organizaciji Športske udruge slijepih Koprivničko -križevačke županije “Podravina” je u subotu 30.04.2022. održan 16.Memorijalni turni u kuglanju za slijepe i slabovidne “Antun Đurkan” koji je ujedno bio i 3.Međunarodni turnir.

Turnir se održao na Kuglani 2 u Koprivnici, a nastupilo je ukupno 29 natjecatelja u 7 ekipa iz Beograda, Sarajeva, Ljubljame, Osijeka, Rijeke, Zagreba i domaćina iz Koprivnice.  Natjecalo se u kategorijama pojedinačno B1, B2 i B3 muški  i žene, ekipno te pojedinačno svi natjecatelji u kategoriji B1 za Memorijalni turnir.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik  Koprivnice gospodin Mišel Jakšić.

Napominjemo da je ovo bio jak turnir jer je na njemu nastupilo puno reprezentativaca iz sve 4 države. Podjelu medalja izvršila je gđa  Željka Orehovec, a za Memorijalni dio Željko  Đurkan, sin pok. Antuna po kojem je turnir nazvan.

Turniru su nazočili i Stanko Lovković, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko – križevačke županije, Božica Palčić, tajnica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice i Ilinka Milas, predstavnica Kuglačkog saveza Koprivničko -križevačke županije.

Osvajači medalja po kategorijama su u B1 muški Enver Jusić iz Zagreba,  žene  Ana Tkalčec iz Koprivnice, kat. B2 muški  Ivica Ferenčić iz Koprivnice, a žene Tanja Đukić iz Sarajeva, kat. B3 muški Darko Brgles iz Koprivnice, a žene Ruža Markešić iz Zagreba.

Ekipa s najviše srušenih čunjeva je ekipa iz Osijeka.

Za Memorijalni turnir kao 1. skulpturicu kuglača osvojio je Enver Jusić.

Domaćini su u sve tri kategorije imali osvojena prva mjesta. U B1 je Ana Tkalčec ostvarila odličan rezultat i zauzela 1.mjesto, u B2 je Ivica Ferenčić potvrdio svoju dominaciju na kuglačkoj stazi, a u B3 je Darko Brgles među jakom konkurencijom izborio zlato.

ŠUS Podravina je nastupio s dvije ekipe, od kojih je jedna zauzela 3.mjesto, a druga ekipa 7.mjesto.

Ovaj turnir kao Manifestaciju  sufinancira Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice i Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije. Ističemo i dobru suradnju sa županijskim Kuglačkim savezom, Zborom kuglačkih sudaca istog Saveza, a potporu su nam pružili i Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, Dolenec sport i volonterke.

Izuzetno smo sretni što smo, nakon dvije godine, mogli organizirati turnir i na Međunarodnom nivou te u fair playu i dobroj atmosferi odmjerili snage na terenu s prijateljima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE