Obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan prošlu su subotu postali jedinstvena trkačka staza na kojoj su se u sklopu utrke Red Bull Ravna gora Trail 2016 natjecala čak 75 trkača.

Start utrke bio je u Filićevom domu na Ravnoj gori. Staza je vodila šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga su se natjecatelji penjali na suprotni greben i njime se vraćali do Filićevog doma. Od doma se potom silazilo lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trčalo oko jezera. Nakon kruga oko jezera istim se putem vraćalo do cilja u Filićevom domu.

Na Ravnoj gori su se trčale dvije utrke. “Velika” utrka bila je duga 28 kilometara i imala je 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Mežu ženama, najbolja je bila Vanja Bojanić. Drugo mjesto osvojila je Katja Rajačić a treće Matea Mamić. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Nikola Smolić, drugo mjesto zauzeo je Ivan Lovrenčić a trećeplasirani je bio Jože Župan.

“Malu” utrka je bila duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike. Od žena, najbolja je bila Maja Matačić. Drugo mjesto osvojila je Kristina Zajec a treće Andreja Migles. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Vladimir Slunjski. Drugi je bio Benyamin Vuk a treći Vanja Canjuga.

Najsjevernija gora Hrvatskog Zagorja tako je, i četvrtu godinu za redom, privukla je zaljubljenike u planinsko trčanje iz Varaždinske, ali i okolnih županija. U organizaciji SRD 315 Sjeverozapad tako se proteklu subotu trčalo najljepšim predjelima Ravne gore, na zadovoljstvo brojnih zadovoljnih trkača i okupljene publika.

Utrka Ravna gora trail je imala i humanitarni karakter. SRD 315 Sjeverozapad se priključio humanitarnoj akciji za pomoć Anji Pšag. Od svake startnine za utrku odvojeno je po 10kn, a na samoj utrci prikupljane su i dobrovoljne donacije.