UZBUDLJIV PRVI DAN EUROPSKOG PRVENSTVA ZA KADETE

12.08.2021 | EHF M19 EURO 2021

Europsko prvenstvo u rukometu M19 EHF EURO 2021 (2020) otvorile su reprezentacije Danske i Norveške koje su igrale prvu utakmicu skupine C. Ekipa Danske lakoćom je stigla do pobjede rezultatom 29 – 19. Igračima utakmice proglašeni su golmani obiju ekipa – Matthias Rene Rex Dorgelo iz reprezentacije Danske i Sivert Tryggestad iz reprezentacije Norveške.

Reprezentacije Islanda i Slovenije odigrale su prvu utakmicu iz skupine A. Na kraju prvog poluvremena, Slovenija je uvjerljivo vodila rezultatom 8 – 14. u drugom djelu utakmice, reprezentacija Islanda je serijom 10 – 4 došla do izjednačenja i rezultata 18 – 18. Na kraju utakmice, Slovenija je odnijela pobjedu rezultatom 22 – 26. Igračom utakmice proglašen je igrač reprezentacije Islanda, Adam Thorsteinsson, a iz slovenske reprezentacije to je bio Mitja Janc.

U drugoj utakmici skipine C, snage su odmjerile reprezentacije Njemačke i Rusije. Utakmica se igrala u Koprivnici, a rezultat prvog poluvremena završio je u korist Njemačke ekipe, rezultatom 15 – 10. Utakmica je završila pobjedom Njemačke i to rezultatom 35 – 27. Njemački trener bio je zadovoljan utakmicom nakon koje je izjavio: “Sretni smo što smo odnijeli pobjedu u prvoj utakmici. Igrali smo kvalitetno obranu u prvom poluvremenu i zabili puno golova u drugom. Sad se moramo pripremiti za sutra.”. Ruski igrač utakmice je Dmitrii Kandybin, dok je iz Njemačke ekipe to bio Niclas Benedict Heitkamp.

Drugu utakmicu skupine A igrale su reprezentacije Srbije i Italije.  U napetoj utakmici, gdje je poluvrijeme bilo izjednačenog rezultata 13 – 13, pobjedu je odnijela reprezentacija Italije rezultatom 26 – 28. U drugom poluvremenu, reprezentacija Srbije je povrela, no razlika je stalno bila jedan do dva gola prednosti. U zadnje dvije minute, Italija je došla do preokreta i završila utakmicu sa dva gola prednosti. Igrač utakmice talijanske reprezentacije je Thomas Botoli, dok je Djrodje Teodorović igrač utakmice srbijanske reprezentacije.

U prvoj utakmici skupine B susrele su se reprezentacije Švedske i Mađarske. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 19 – 17 u korist Švedske, no Mađarska se nije predavala i stalno držala gol rzliku u korist Švedske minimalnom. U trenutcima, reprezentacija Mađarske je čak i povela. Zadnjih 10 minuta utamice, gledatelji su mogli svjedočiti istinskoj borbi za pobjedom gdje su obje ekipe pokušavale zabiti onaj “pobjednički” gol kako bi gol razliku pomaknule s mrtve točke. U zadnjim sekundama utakmice, Švedska je uspjela zabiti gol i time odnijela pobjedu 36 – 35. Igrač utakmice reprezentacije Švedske bio jeRobin Sanderhem, dok je igrač utakmice iz mađarske ekipe bio Zoran Ilić.

Prvu utakmicu skupine D igrale su reprezentacije Francuske i Austrije. Iako je Austrija u prvom poluvremenu pokazala zavidnu formu i poluvrijeme dočekala sa samo -1 (15 – 14), u drugom djelu, reprezentacija Francuske je pokazala svoju nadmoć i porazila Austriju rezultatom 32 – 24. Igrač iz reprezentacije Austrije bio je Jonas Magelinskas, dok je igrač Gueric Vincent odnio titulu igrača utakmice iz redova reprezentacije Francuske.

Drugu utakmicu skipine B igrala je reprezentacija Hrvatske protiv Portugala. Uz snažnu podršku sa tribina, Hrvatska je svladala Portugal 35 – 31. Prvo poluvrijeme je završilo 17 – 15 u korist Hrvatske. Sa deset pogodaka, Hrvatsku prema pobjedi vodio je Ivan Barbić koji je proglašen i igračem utamice: “Prije svega želim čestitati cijeloj ekipi. Dugo smo se pripremali za ovo natjecanje i uspjeli smo ostvariti svoj cilj i pobijediti u prvoj utakmici. Ugodno smo se iznenadili kada smo vidjeli koliko nas je ljudi došlo bodriti i veoma smo zahvalni na tome.” Izbornik Ivanković je nadodao: “Znali smo da je Portugal veoma kvalitetna momčad i da će biti teška utakmica. Prvih 40 minuta su nam rezultatski bili za petama no uspjeli smo pobijediti. utra je novi dan i nova utakmica proit Austrije u kojoj nam je cilj opet pobijediti.” Igračem utakmice iz redova reprezentacije Portugala proglašen je Francisco Costa.

U drugoj utakmici skupine D Španjolska je uvjerljivo pobjedila Izrael rezultatom 34 – 23. Na poluvremenu je bilo 18 – 15. Igrač utakmice iz reprezentacije Španjolske bio je Jan Gurri Aregay, dok je igračem utakmice iz reprezentacije Izraela proglašen igrač Rafael Levi.

SVE REZULTATE I TABLICE LIGA MOŽETE VIDJETI OVDJE.

 

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE