Na međunarodnom plivačkom natjecanju u Čakovcu 16.12.2017. nastupilo je 16 članova PK Cerine. Najveći uspjeh ostvario je Damjan Domanovac osvajanjem 1 srebrne i 1 brončane medalje, dok su i ostali natjecatelji Kluba bili u sovjimm kategorijama među prvih 10 plasiranih. Na taj način Klub je dostojno obilježio prvu desetogodišnjicu svoga rada.

Klub je osnovan 19.12.2007. U tom trenutku Klub je brojio 166 djece (učenika OŠ, djece predškolske dobi, plivača i neplivača) te sedmoro trenera (Natalija Kušenić, Filip Šalamon, Matija Rušak, Goran Rihtarić, Petar Trumbić, Predrag Žagar i Lana Hećimović). Unutar Kluba započele su djelovati škole plivanja, škola vaterpola za dječake i škola sinhroniziranog plivanja za djevojčice, kao i rekreativna grupa za odrasle.

Prvo natjecanje na kojem je Klub nastupio, održano je u Čakovcu krajem svibnja 2008.g., dok su vaterpolisti održali dvije revijalne utakmice na prijateljskom regionalnom natjecanju vaterpolista naše regije. Klub je od osnutka dobro surađivao sa ZSU Grada Koprivnice koja omogućuje treniranje na bazenima kao i sufinanciranje u kupnji opreme za školu plivanja i školu vaterpola.

2010. Klub je učlanjen u Hrvatski plivački savez te tako započinje njegova natjecateljska djelatnost. Razdoblje od 2011. do 2014. obilježilo je plivački uzlet prvo Ernesta, a potom još uspješnijeg Šimuna Golčića te plivačice Lee Bojanović. Šimun Golčić prvi je član Kluba koji je osvojio medalju na državnom prvenstvu (2.mj na 50m slobodno u konkurenciji mlađih juniora 2016.g.).

Kao natjecatelji u desetogodišnjoj povijesti Kluba posebno su se istaknuli: Ernest i Šimun Golčić, Matea Čelik, Lea Bojanović, Luka Baranšić, Ante Žaja, Luka Đurđ, Luka Radotović te u posljednjim sezonama Ivan Sinjeri, Dora Ferčec i Damjan Domanovac.

Iz godine u godinu raste broj uspješnih natjecatelja, kao i broj djece uključene u školu plivanja među kojima se selektiraju novi budući natjecatelji. Sve je veći broj natjecanja u kojima Klub sudjeluje, a tradicionalni Kup Grada Koprivnice kojeg organiziramo privlači već više od 300 natjecatelja.

Sretan 10. rođendan!