TREĆI DAN EUROPSKOG PRVENSTVA M19 EHF EURO 2021 (2020)

15.08.2021 | EHF M19 EURO 2021

U napetoj utakmici između Islanda i Srbije, gdje je Srbiji trebala pobjeda za prolaz, a Islandu je bio dovoljan i remi, ipak je Islan slavio rezultatom 31 – 30 (13 – 14). Najbolji igrač utakmice reprezentacije Islanda bio je Kristofer Jonasson, dok je najbolji srbijanski reprezentativac bio Stefan Dodić.

Remijem Danske i Njemačke, obje ekipe osigurale su prolaz u idući korak natjecanja, Main round grupe (za poredak od 1. do 8. mjesta). Iako je na poluvremenu Danska imala prednost 16 – 14, rezultat utakmice bio je 29 – 29. Najbolji igrač utakmice reprezentacije Danske bio je Mads Svane Knudsen. Najbolji reprezentativac Njemačke bio je Renars Uscins.

Iako je Italija pokazala da je jaka reprezentacija i iznenadila je Sloveniju na poluvremenu rezutatom 14 – 16, ipak su Slovenci u drugom djelu utakmice uspijeli preuzeti vodstvo i završiti utakmicu rezultatom 31 – 29 u svoju korist. Najbolji igrač Talijana bio je Luigi Arena, dok je kod Slovenaca to bio Denis Strasek.

Norveška je uspjela svladati umornu Rusiju rezultatom 29 – 24 (14 – 12), čime je Rusija ostala bez bodova u ovom prvenstvu. Najbolji igrač reprezentacije Norveške bio je Tord Lea Knutsen, dok je kod Rusa ovu titulu odnio Nikolai Bychkov.

Ni uz značajnu prednost od 19 – 14 na poluvremenu, Švedska se nije predala i do kraja utakmice uspijela je stići Španjolsku. Utakmica Španjolaca i Šveđana završila je rezultatom 35 – 35. Najbolji igrač utamice reprezentacije Švedske bio je golman Marko Roganović, a kod Španjolaca Arnau Fernandez.

Rezultat na poluvremenu od 23 – 14 nagoviještao je pobjednika u utakmici između Portugala i Austrije. Portugalci su do samog kraja zadržali visoku prednost i utakmica je završila rezultatom 43 – 29. Najbolji igrač Portugala bio je Diogo Rema Marques, dok se kod Austrijanaca istaknuo Bastian Pieber.

Mađarska se pokazala prejakom za reprezentaciju Izraela. Utakmica je završila rezultatom 35 – 27 (17 – 12). Najbolji igrač Mađarske bio je Andrej Pergel. Najboljim reprezentativcom Izraela proglašen je Rafael Maman.

U napetoj utakmici između Hrvatske i Francuske, konačni rezultat je ipak otišao u korist Hrvatske. Iako su Francuzi cijelo prvo poluvrijeme imali vodstvo, hrvatski su reprezentativci uspijeli izjednačiti na kraju prvog poluvremena i na odmor otići sa rezultatom 13 – 13. U drugom poluvremenu su preuzeli vodstvo i utakmicu završili sa rezultatom 26 – 26. Najbolji igrač francuske reprezentacije bio je Wallem-Konrad Peleka, dok je najbolji reprezentativac Hrvatske bio Fabijan Grubišić sa 9 ostignutih golova.

SVE REZULTATE I TABLICE LIGA MOŽETE VIDJETI OVDJE.

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE