Odlični rezultati za članove SRD 315 Sjeverozapad nisu izostali ni proteklog vikenda, kada su se natjecali na međunarodnoj utrci Valamar trail.

Čak 429 natjecatelja iz 18 zemalja i sa 4 kontinenta, od kojih je utrku uspješno istrčalo 350 natjecatelja, trčalo je stazama u okolici Labina i Rapca na trećem izdanju Valamar traila. Utrka se sastojala od pet različitih dužina različite težine namijenjenih kako vrhunskim trail trkačima, tako i rekreativcima.

Najizazovnija utrka namijenjena vrhunskim trail trkačima je bila ULTRA duljine 71 km i 2.391 m visinske razlike. Utrka je nosila bodove za Ultra Trail du Mont Blanc, najprestižniju svjetsku trail utrku. Nino Vinković i Jelena Sekelj na ULTRU su došli po svoja 4 boda, ali i ujedno na generalnu probu za predstojeću utrku Dalmacija ultra trail, koja će biti duljine 165 km sa 5.960 m visinske razlike. Nino Vinković je u teškoj konkurenciji vrhunskih trkača osvojio odlično 23.mjesto u muškoj konkurenciji. Iako je proteklog vikenda morala prekinuti utrku radi ozljede, Jelena Sekelj je 71km Valamar traila istrčala kao 4.žena.

I u kategoriji MARATHON, dugoj 23,3 km i sa 734 m visinske razlike, varaždinski su trkači ostvarili odlične rezultate. U muškoj kategoriji, nakon dulje pauze od trčanja, Vanja Šomođi bio je odličan 16. Cure su i ovdje bile odlične te je Ana Hrešč ostvarila odličan rezultat sa 12.mjestom u ženskoj kategoriji, dok je Ana Marija Lach svoju prvu utrku ove duljine završila na čak 19.mjestu, pokazavši da se na nju u budućnosti itekako može računati za odlične plasmane.

Utrka se odvijala okolicom Rapca i Labina, na prostoru omeđenom Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu. Natjecatelji su uživali u prekrasnim vidicima s Prtloga, Skitače, Ripende, Bartića i Brovinja, ali i u ulicama starog grada Labina i svim onim starim napuštenim selima diljem staze. Krajolik kojim se trči najbolje opisuje slogan utrke koji glasi „where the hills meet the sea“ ili „gdje planine susreću more“.

Od Varaždinaca na utrci su sudjelovali i Igor Varga i _______.

Bio je to odličan uvod u Dalmacija ultra trail krajem listopada, na kojem SRD 315 Sjeverozapad ponovno očekuje odlične rezultate.