Članovi Sportske udruge Veliko srce sudjelovali su na 6. Sportskom natjecanju za djecu s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“  Centra za edukaciju i savjetovanje “Sunce”. Natjecanje se održalo u petak 23. studenog 2018. godine na bazenu Svetice u Zagrebu.

Sportsku udrugu su predstavljala četiri plivača, Jana Sabo, Luka Petran, Dino Gaži i Gabriel Frankol. Natjecali su se u skokovima u vodu i plivanju slobodnim stilom na 25 metara. Našim mladim plivačima ovo je bilo prvo natjecanje na kojem su sudjelovali te su ostvarili odlične rezultate. Bitno je napomenuti da su to djeca koja su svoje prve plivačke pokrete napravili kroz projekt „Treneri velikog srca“ koji već četiri godine na bazenima Cerine provodi terapijsko plivanje te poduku plivanja ta djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Roditelji su oduševljeni što i njihova djeca imaju priliku sudjelovati na ovakvim natjecanjima kao i njihovi vršnjaci bez poteškoća te se slažu da je to bilo jedno veliko životno iskustvo. Bez obzira na malu nervozu i uzbuđenost, plivača, ali i roditelja, svi su izašli su iz svoje komfort zone, pobijedili neke svoje strahove, prevladali barijere i odlično otplivali. Ovo natjecanje bilo im je vjetar u leđa, potvrda da i oni mogu puno toga  i sad se svi vesele sljedećem natjecanju, a do tada nas čeka puno treninga.