Prošle subote na koprivničkom klizalištu održan je peti po redu turnir hokeja na ledu pod nazivom „Ledeni pak 2016“ u organizaciji Inline hokej kluba Koprivnica i u spomen na koprivničkog hokejaša Igora Galkina.

Ove su godine najatraktivnije bile hokejašice ženskog hokejaškog kluba iz Siska „HK Siscia“ a najbolje mjesto osvojili su hokejaši Samoborskog kluba „IHK Srake“.

Turnir se ponovno pokazao atraktivan za mnoge namjerne posjetitelje i za one koji su u prolazu zastali vidjeti „kaj se to tu događa?“. Bilo je tu za pogledati šarmantnog hokeja u dvobojima s gošćama iz Siska, ali i žestokih utakmica muških klubova u borbi za staklene pehare.

Najvažniji cilj je postignut. Promocija hokeja, druženje i sklapanje novih hokejaških prijateljstva. Dogodine, svi klubovi žele se ponovno priključiti ovoj koprivničkoj hokejaškoj priči.

Konačni poredak:

  1. IHK SRAKE
  2. KHL VARAŽDIN
  3. HK SISCIA
  4. IHK KOPRIVNICA

Najbolji strijelac turnira je Martin Sabljak, igrač“ IHK Varaždin“ s postignutih 10 golova.

Ukratko, „Srake“ su došle do prvog mjesta s dvije pobjede jedna nad našim dečkima i druga nad Varaždincima (ali izgubili su utakmicu od cura). Varaždinci su osvojili drugo mjesto prvenstveno pobjedom nad našim dečkima, a zatim su pobijedili cure. Cure pak osim Samoboraca odigrale su neriješeno s dečkima iz Koprivnice i zasluženo osvojile treće mjesto.

Odigrano je ukupno 6 utakmica, svaki sa svakim, postignuto je ukupno 100 golova.

Turnir je odigran pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza hokeja na ledu.

Organizator „IHK Koprivnica“ zahvaljuje se svima koji su pomogli da se održi ovaj turnir: Podravka d.d., Caffe bar STARS 2002, Turistička zajednica grada Koprivnice, TOS d.o.o., Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice, Robi, 99 Racing school, Prediktta, Kremenko i Jagić iz Poljanca.

Rezultati:

  • KHL Varaždin – IHK Koprivnica 9:5
  • IHK Srake – HK Siscia               6:7
  • KHL Varaždin – HK Siscia         10:9
  • IHK Srake – IHK Koprivnica      12:8
  • IHK Srake – KHL Varaždin        10:6
  • IHK Koprivnica – HK Siscia       9:9