Šahisti ŠŠK Koprivnice osvojili drugo mjesto u 1. kadetskoj ligi centar

Kadeti ŠŠK Koprivnice u proteklih mjesec dana nastupali su u 1. kadetskoj ligi regije centar. U konkurenciji 10 ekipa natjecanje su završili na odličnom drugom mjestu s ostvarenih 14 bodova (7 pobjeda i dva poraza) iz 9 kola.

Pobjednik lige je ekipa iz Sesveta, dok su treće mjesto zauzeli šahisti iz Štrigove.

Šahisti Koprivnice su osvajanjem drugog mjesta u regiji centar ostvarili plasman na završnicu Finala kadetskih liga Hrvatske za 2022. koje će se krajem prosinca održati u Crikvenici.

Na natjecanju su nastupili Matej Zadro, Emanuel Bunić, Jan Horčička, Ivan Martić i Petar Dimač, a igrače su pripremali Jurica Srbiš i Krunoslav Novosel.

Matej Zadro proglašen je najboljim igračem lige na prvoj, a Jan Horčička na trećoj ploči, obojica bez izgubljene partije u devet kola.

Već sljedećeg tjedna nastavljaju natjecanje na 1. juniorskoj ligi Hrvatske u Rapcu. Kao najmlađa ekipa na natjecanju pokušat će zadržati prvoligaški status budući da ove godine zbog sustava natjecanja iz juniorske lige ispada pet ekipa.

U naredna dva mjeseca šahiste očekuju nastupi na kadetskom i juniorskom prvenstvu županije te pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u Trogiru.

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE