30.05.2012. Badmintonski klub Koprivnica

Na festivalu badmintona koji se održao 26. i 27. svibnja u Makarskoj je nastupilo oko 130 natjecatelja i to seniora, veterana, rekreativaca i djece. Bilo je to najveće okupljanje badmintonaša u posljednjih deset godina.

Medalje su otputovale u Zagreb (Medvedgrad, HBK Max,Purger i Stella), te u Čakovec i Koprivnicu.

Boje badmintonskog kluba Koprivnica branili su Davor Ogrinec i Marjan Vugrinec.

Naslov veteranskog prvaka (35+) ove godine osvojio je Danijel Zadravec (Međimurje), drugi je bio Marjan Vugrinec (Koprivnica), a treće mjesto su podijelili Nikica Šikić i Sandi Šaban (Zagreb).

U muškim parovima (veterani 35+) pobijedili su Marjan Vugrinec i Danijel Zadravec ispred parova Šaban/Zver i Šikić/Jurčić.

U finalu mješovitih parova su Lidija Petrinović-Zekan (Medvedgrad) i Marjan Vugrinec (Koprivnica) morali  nažalost predati meč paru Mirjana Lučić / Nikica Šikić (Stella Zagreb) radi ozljede Lidije.

Kao najveći uspjeh treba spomenuti treće mjesto para Vugrinec/Zadravec u seniorskoj konkurenciji muških parova.

Značajno bi bilo napomenuti i da su na prvenstvu Hrvatske nastupili i najjači hrvatski igrači Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Hölbling, koji na europskoj jakosnoj ljestvici trenutno drže 10.mjesto u konkurenciji muških parova, a Đurkinjak sa partnericom Stašom Poznanović 3.mjesto u konkurenciji mješovitih parova.