Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama koje je organizirano pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske te je na taj način obilježen Specijalno olimpijski europski nogometni tjedan.

U istom su se tjednu održavali turniri u cijeloj Europi (od 21.05. do 29.05.2016.) za osobe s intelektualnim teškoćama i na taj način se promovirala i poticala briga o njima.

Natjecanje je održano 24.05.2016. godine u Zagrebu na Policijskoj akademiji, Ulica Gojka Šuška 1 i Zaprešiću (gradska dvorana kod stadiona).

Naši natjecatelji sudjelovali su na natjecanju uz potporu Grada Koprivnice i dokazali da im se treniranje i trud koji ulažu svakodnevno itekako isplatio. Naša ekipa bila je podijeljena u 2 ekipe (Veliko srce 1 i Veliko srce 2). Sudjelovalo je 70 natjecatelja.

Ekipe su postigle sljedeće rezultate:

  • Veliko srce 1: Jelana Plahinek, Željko Lončarić, Boris Mitrečić, Dubravko Gvojić, Vladimir Strmecki, Ivan Dujaković ekipa je osvojila 3. mjesto
  • Veliko srce 2: Zoran Kušenić, Andrijana Plahinek, Nataša Plahinek, Marko Šprem, Siniša Mađarić, Dubravko Jajetić ekipa je osvojila 2. mjesto