PREMINULA JE ILINKA MILAS, DUGOGODIŠNJA ISTAKNUTA SPORTSKA DJELATNICA

Koprivnica i KK Podravka izgubili su veliku sportašicu i još veću osobu. U subotu, 17. prosinca, nakon duge i teške bolesti, preminula je poznata sportska djelatnica i jedna od najvećih hrvatskih kuglačica Ilinka Milas. Rođena 1950. godine, veći dio života provela je u Koprivnici i ostavila veliki trag, ne samo u Kuglačkom klubu Podravka koji se danas natječe u prvoj Hrvatskoj kuglačkoj ligi, već i općenito na sport u Koprivnici.

Ilinka je živjela za sport, a posebno za kuglanje i za klub iz Koprivnice, u kojem je obavljala sve funkcije. Nekad one igračke, a u posljednje vrijeme i one odgovornije, poput predsjednice kluba. Za sve što je napravila za Podravku, Koprivnicu i sport u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, od grada Koprivnice je još 2002. godine nagrađena Medaljom Grada Koprivnice, 2015. godine proglašena je zaslužnom sportskom djelatnicom od strane Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, 2017. godine proglašena je zaslužnom sportskom djelatnicom od strane Zajednice športskih udruga grada Koprivnice, a tijekom života primila je i ostala brojna priznanja.

U svakom slučaju, Koprivnica, koprivnički sport i Kuglački klub Podravka izgubili su veliku sportašicu i još veću osobu. Ilinka, počivaj u miru!

VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE