POZNATI SU POLUFINALISTI EUROPSKOG PRVENSTVA M19 EHF EURO 2021 (2020)

18.08.2021 | EHF M19 EURO 2021

GRUPA 1 | 1 – 8. MJESTO

Pobjedom prtiv Švedske 32 – 29, Slovenija ide u polufinale sa osvojenih 5 bodova. Od samog početka utakmice bilo je vrlo napeto, a to je vidljivo i iz rezultata na poluvremenu, 16 – 15 u korist Slovenije, gdje su Slovenci u zadnjoj sekundi prvog djela utakmice zabili pogodak zbog kojeg su na odmor otišli sa vodstvom. Najboljim igračem kod Slovenaca proglašen je Simon Vidmar, dok je kod Šveđana to bio Isak Larsson.

Polufinale su osigurali i Španjolci, pobjedom protiv Islanda 32 – 25. Pobjeda protiv Islanda im je osigurala 4 boda te sa drugog mjesta na ljestvici idu u polufinalne mečeve. Španjolska je brzo povela u prvom djelu, a Islanđani su pokušavali uhvatiti rezultatski minus. Najboljim igračem reprezentacije Španjolske proglašen je Roberto Domenech, dok je kod reprezentacije Islanda najbolji igrač bio Gunnar Oskarsson.

GRUPA 2 | 1 – 8. MJESTO

Vrlo hrabra i odlučujuća utakmica odigrala se između Portugala i Danske. Dancima je utakmica bila posebno važna jer su još uvijek imali šanse osigurati polufinale. No, Portugalci su se pokazali kao pretvrd orah, i pobjedom 31 – 27 izgurali su Dance iz polufinala. Najboljim igračem kod Portugalaca proglašen je Francisco Oliveira, dok je najbolji igrač kod reprezentacije Danske bio Victor Birch Nevers.

Za prvi poraz reprezentacije Hrvatske na ovom prvenstvu, pobrinuli su se Njemci. Rezultatom 26 – 23 (13 – 9), Njemci su preuzeli prvo mjesto na ljestvici te hrvatska reprezentacija u polufinale ide s drugog mjesta. Najbolji igrač kod reprezentacije Njemačke bio je Lasse Ludwig, golman koji je u više navrata danas spasio Njemačku. Najbolji igrač iz redova reprezentacije Hrvatske bio je Patrik Hršak, sa postignutih 9 golova.

GRUPA 3 | 9 – 16. MJESTO

Italija je svladala Izrael rezultatom 29 – 23. Obje momčadi su pokazale veliku srčanost na terenu i dale svoj maksimum. Najbolji igrač kod Talijana bio je Giulio Riva, dok je kod Izraelaca najboljim igračem proglašen Tal Peled.

Mađarska je još jednom pokazala svoju kvalitetu i svladala Srbiju rezultatom 31 – 26. Najbolji igrač reprezentacije Mađarske bio je Peter Lukacs, dok je najboljim igračem kod reprezentacije Srbije proglašen Uroš Mitrović.

GRUPA 4 | 9 – 16. MJESTO

Norveška je pobjedila Austriju rezultatom 29 – 26. Prvih 5 minuta, utakmica je bila izjednačena, no nakon crvenog kartona za igrača Austrije, Norveška se odvojila i zadržala vodstvo do kraja utakmice, unatoč pokušajima Austrije i šansama da se vrate u utakmicu. Najbolji Norvežanin bio je Philip Skjerve Slette, dok je najboljim igračem od Austrijanaca proglašen Jon Kroiss.

Rusi nisu imali šanse protiv nadmoćne Francuske koja je utakmicu otvorila sa serijom 9 – 1. Rezultat na kraju utakmice bio je 36 – 17 za Francusku. Najbolji igrač kod reprezentacije Francuske bio je Quentin Hulot, golman, dok je kod reprezentacije Rusije najboljim igračom proglašen Vladislav Dobrynin.

SVE REZULTATE I TABLICE LIGA MOŽETE VIDJETI OVDJE

VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2022. GODINI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE