Na prvenstvu Hrvatske u plivanju  koje se održava u Rijeci od 19-23.03.2015, koprivnički plivači Luka Radotović i Šimun Golčić iz PK Cerina isplivali najbolje rezultate ikada. Rame uz rame na postolju sa Mariom Todorovićem, Sanjom Jovanović, Ivanom Levajom u svojoj kategoriji godišta 2000.god. Šimun je ponosno predstavljao svoj klub i Grad.

Trećega dana prvenstva Hrvatske koje se održava u Rijeci, plivač Cerina Šimun Golčić osvojio je drugo – srebrno- mjesto u Hrvatskoj u svojoj kategoriji 1999/2000 godišta, mlađih juniora. Nakon jutarnje kvalifikacijske trke u kojoj je Šimun isplivao svoj osobni rekord na 50 slobodno 25.20 (sekundi) u posljepodnevnim finalnim utrkama poboljšao je taj rezultat na 25.11 i osvojio drugo mjesto. Konkurencija je bila jaka i gotovo se rezultat lomio na stotinkama. Uspjeh Šimuna njegov je osobni veliki uspjeh, ali isto tako u 9 godina koliko djeluje koprivnički mladi plivački klub Cerine, ovo je najbolji isplivani rezultat za klub i za grad Koprivnicu i prva državna medalja.

Na prvenstvu Hrvatske isto tako nastupio je i Luka Radotović ( 2001.g), koji je sa svojih 7 isplivanih normi, nastupio u 6 različitih disciplina, 200 mješovito, 200 delfin, 200 leđno, 100 slobodno, 100 leđno, 100 delfin. Luka je u svim disciplinama isplivao svoje najbolje rezultate, a kvalificirao se i u finalnu utrku i to u disciplini 200 delfin, a zadnji dan očekujemo i finale u 100 slobodno.

Luka se plasirao na 9. mjesto na 100 delfin, a na 200 delfin osvojio je 7. mjesto u državi u kategoriji kadeta.

Sedam isplivanih Lukinih državnih norni veliki je uspjeh za Luku ali i za klub. Ovi rezltati pokazatelj su dobrog rada,ali i talentiranih i vrijednih mladih plivača koji pomalo pokazuju plodove svojeg mukotrpnog svakodnevnog treniranja. Oba plivača dnevno isplivaju u prosjeku 6 km. Osim vodenih treninga potrebno je raditi i suhe treninge.

Ako se uzme u obzir da je plivanje vrlo zahtjevan sport koji traži mnogo predanosti i upornosti, osim toga potrebna je disciplina jer  kriznih momenata je mnogo, no uspjeh u plivačkom sportu oduvijek je vrijedan svake pohvale i poštovanja.

Veliki plivački klubovi poput Mladosti iz Zagreba, Jadran iz Splita , Primorija iz Rijeke koji imaju dugu tradiciju rada te se gotovo uvijek upravo među plivačima iz tih klubova profiliraju plivači koji osvajaju medalje i postaju prvaci države. Tim više ovaj uspjeh je na ponos trenera i cijelog kadra PK Cerina.

Ostaje još nedjelja 23.03. kada će oba naša plivača nastupiti u disciplini  100 slobodno , a obzirom na „vjetar u leđa“ subotnjih trka, možemo i sutra očekivati pozitivna iznenađenja naših plivača.

Detaljni rezultati svih isplivanih trka, objavljeni su na službenim stranicama Hrvatskog plivačkog saveza.