Odigrano je predzadnje kolo prvog dijela prvenstva košarkaške A2 lige sjever.

U osmom kolu prvenstvenog natjecanja u Koprivnici su se sastali Koprivnica i Podravec iz Virja.

Bila je to ujedno i zadnja ovogodišnja utakmica Koprivnice na domaćem terenu. Iduće kolo Koprivnica gostuje u Vrbovcu kod Petra Zrinskog i nakon toga je prvenstvena stanka do 16.01.2016. godine.

Koprivnica koja i ove godine ima nestalni sastav i mijenja ga iz kola u kolo, ovu utakmicu odigrala je bez Jakupića i Androlića. I to, da hendikep bude veći,  protiv protivnika koji dominira pod košem.

Utakmica je počela početnim  ispitivanjem snaga u kojem su se bolje snašli igrači Podravca.

I poveli su sa nekoliko koševa prednosti. No Koprivnica je uspijevala čvrstom obranom presjecati napade Podravca i održavati ravnotežu na terenu i polako smanjivati početni  prednost. Trener Hrženak pred kraj prvove četvrtine uvodi u Igru Nikolića koji sa nekoliko rutiniranih koševa ispod koša diže prednost Podravca na 10 koševa prednosti.

Domaće košarkaše u ovom razdoblju nije služio šut izvana nago su koševe postizali ispod koša gdje su Virovci dominantni.

I tako -10 Koprivnica vrača na – 5 pa opet Podravec diže na -10 sve do kraja poluvremena kada je razlika otišla na – 17  za Podravec.

Na kvalitetu igre, u tom djelu, nema primjedbi. Borbenost je bila na visini i gledatelji su podržavali domaće igrače koji su iako osjetno fizički slabiji dobro parirali kvalitetnijem protivniku.

Treću četvrtinu košarkaši Koprivnice za počeli su sa serijom grešaka i to sa velikom serijom grešaka tako da su igrači Podravca bez velikog truda napravili veliku koš razliku i omogućili svojoj drugoj petorci  da odigraju do kraja i pridonesu pobjedi gostiju  53:107.

U četvrtoj četvrtini atmosferu je podigla tehnička greška klupi Podravca radi dobacivanja.

Kod domaćina dobar Paligač, a gosti su rasporedili  koševe na tri, četiri igrača.

Izjava trenera Čaldarevića:Dobro smo se držali protiv fizički nadmočnijeg protivnika do 15.minute,sve poslije toga bila je voda na mlin gostiju iz Virja.Bez dvojice fizički najmočnijih igrača ,protiv možda i naj jače centarske linije u ligi nismo mogli bolje.

KK KOPRIVNICA : KK PODRAVAC53 : 107
Rezultat po četvrtinama: (18:24)(14:25)(6:33)(15:25) … više

1. kolo M-12 lige

Prva službena utakmica nove generacije Koprivničkih košarkaša u ligi M-12. Dobro prvo poluvrijeme malih košarkaša Koprivnice, ali u drugom Križevaci,kod kojih ima više igrača koji nisu košarkaški početnici, rade veću razliku i pobjeđuju. Uz dobru zabavu kod Koprivnice bolji Horvat,a kod Križevaca Šašek i Matoić.

KK KOPRIVNICA : KK KRIŽEVCI28 : 42
Rezultat po četvrtinama: (7:6)(7:11)(4:12)(10:13) … više

Solidna igra i pobjeda Koprivnice u Molvama

Od samog početka utakmice mlađi kadeti Koprivnice poveli su i napravili razliku od 20-tak koševa tako da je trener Žaja pružio šansu svim igračima po 15-tak minuta na terenu. U tijeku utakmici bilo je nekoliko lijepih poteza sa obije strane. Kod domaćina nešto bolji, pogotovo u drugom dijelu Popec, a kod gostiju iz Koprivnice dobri Stajku i Gregur pod koševima, a Lončarić D. i Benotić vanjskim šutevima i asistencijama.

KK BISTRA-PODRAVAC : KK KOPRIVNICA38 : 77
Rezultat po četvrtinama: (8:28)(8:17)(5:11)(17:21) … više