Ove subote počinje deveta sezona KC lige, amaterskog malonogometnog natjecanja koprivničkih rekreativaca i veterana u organizaciji Koprivničke udruge za rekreativni sport. Tim povodom u Sportsbaru Loop u Koprivnici održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednica Zajednice sporstkih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević te Tomislav Zalar, predsjednik Koprivničke udruge za rekreativni sport.

– Zajednica sportskih udruga ima 84 člana, od toga ih je više od 70 izuzetno aktivno. Mi smo sretni i ponosni što je KURS pokrenuo jedno izuzetno zanimljivo i od građana prihvaćeno natjecanje koje ulazi u svoju devetu sezonu, i na tome im svaka čast. Pošto mi u Zajednici prije svega vodimo brigu o rekreativnom sportu, upravo smo iz tog razloga još više zadovoljni i sretni što je projekt KC lige zaživio – rekla je Jasmina Stričević i dodala:

– O aktivnosti same udruge i suradnjom sa Zajednicom govori i ponovno pokretanje Ljetne lige nakon duljeg vremena, na čemu im još jednom puno zahvaljujem. To je tradicija koja ima duboke korijene među starijim sportašima, a sad smo uspjeli privući i mlađe generacije – zaključila je predsjednica Zajednice sportskih udruga.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je što se i KC liga uklopila u 661. rođendan Koprivnice.

– Puno puta Koprivnicu možda vidimo kad odemo malo dalje i gledamo je izvana, jer teško je uvijek sve razmotriti kad si unutra. Ono što možemo reći je da je Koprivnica definitivno grad sporta. Kad bismo gledali po broju stanovnika, po našim prvoligašima, medaljama koje osvajaju sportaši individualno, ali i po broju rekreativnih manifestacija, mislim da je malo gradova u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti takvim rezultatima i takvim uspjesima. To je prije svega i velik uspjeh naše Zajednice sportskih udruga koja izdvaja jako puno novca za naše sportaše. Malo gradova u Hrvatskoj toliko ulaže u sport, poglavito u rekreativni. Projekt KC lige je velik uspjeh ekipe koja je prije devet godina krenula u ovu volontersko-rekreativnu priču, i pokazala da kao što imamo prvoligaša, možemo imati i jedno ovakvo malonogometno natjecanje. Priča se nadaleko o KC ligi, uvjeren sam da će se opet pričati i o Ljetnoj ligi koju su dečki iz KURS-a uspjeli vratiti tamo gdje joj je i mjesto. Doista je lijepo vidjeti sve te sportaše, rekreativce, ali i publiku koja ih prati u fer i korektnom tonu, kako vole nogomet, sport i u konačnici svoj grad. Grad je s financijskom podrškom uvijek bio partner, i uopće ne treba sumnjati da će tome tako biti i dalje – najavio je Mišel Jakšić.

Predsjednik KURS-a Tomislav Zalar bio je idejni pokretač KC lige.

– Prije svega, zahvala mojim dečkima iz udruge bez kojih ništa ne bi bilo moguće, također zahvala i gospođi Jasmini Stričević koja je prije devet godina bila vizionarski raspoložena te je prepoznala ono što smo mi željeli, te gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji također podržava ovaj naš projekt – rekao je Zalar.

Otkrio je i novosti vezane uz natjecanje.

– Nažalost, ove godine nećemo imati žensku ligu jer na KC ligi ne mogu igrati igračice i igrači koji su registrirani u sustavu HNS-a. Smanjio se broj igračica koje bi mogle igrati, no to nije kraj jer ćemo nastojati organizirati i revijalne utakmice ženskih ekipa. Tu je i Liga bez briga, koja je manje natjecateljska u odnosu na glavnu KC ligu, a ove sezone proširit će se s pet na osam ekipa. Uz Grad Koprivnicu, Komunalac, Profesore, HEP i Formu Legalis nastupat će i KURS, Veterani NK Koprivnice, i druga momčad Romantičara. Liga bez briga je izvorni povratak KC ligi, onakvoj kakva je bila zamišljena u početku. Naravno, i KC liga će ove sezone biti vrlo uzbudljiva, sudjeluje 12 momčadi i ispadanja nema ni ovaj put – objasnio je predsjednik KURS-a.

Poznato je da u KC ligi nema novčanih nagrada, ali veliki je prestiž postati prvakom ovog natjecanja.

– Glavna nagrada će kao i svake godine biti instalacija od starih čavala koje naš prijatelj Velimir Briški vrijedno skuplja i od starog otpada pretvara u umjetnička djela. Ovo je jedina liga koja se igra za čavle, to je još jedna specifičnost KC lige – dodao je Zalar.

Prvo kolo devete sezone KC lige kreće u subotu, 11. studenoga.

PAROVI 1. KOLA:

  • Bimbo – UMNK
  • CB Active – Inducta ++
  • CB Golf – UŠRPS
  • Petgrad/OPG Radiček – Sedma sila
  • Protim/Mavik/Mesnice Martinjak – Klikaj.hr
  • NK Romantičari – KKC Pixel (odgoda)

LIGA BEZ BRIGA

  • HEP – Veterani
  • KURS – Komunalac
  • Grad Koprivnica – Forma Legalis
  • NK Romantičari – Profesori