Dana 3.3.2018.g. u Bjelovaru u organizaciji ŠPK ”H-8” održano je međunarodno plesno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima za ”Trofej Grada Bjelovar ” i  natjecanje pojedinaca, parova i grupa. Pred punom dvoranom novoga Srednjoškolskog centra u Bjelovaru na natjecanju je nastupilo 74 plesnih parova  u standardnim i latinsko-američkim plesovima iz 2 država (RH i Slovenije) iz 15  kluba a sudilo je 6 sudaca. U natjecanju pojedinaca, parova i grupa natjecalo je 78 natjecatelja. Što je ukupno 225 natjecatelja.

Ispred Bjelovarsko-bilogorske županije i župana g.Damira Bajsa  nazočne je pozdravila predsjednica skupštine BBŽ Đurđica Benšić a ispred Grada Bjelovara i gradonačelnika g.Daria Hrebaka nazočne je pozdravila i službeno otvorila natjecanje zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Pobjednik i nositelj ‘Trofeja Grada Bjelovara” u 2018.g. je u standardnim plesovima Juraj Bjelac-Renata Faizerkhmanova (ŠPK ”Petrinia” Petrinja) dok je pobjednik u latinsko-američkim plesovima Hrvoje Veličković-Karla Nikolovski (ŠPK ”Zagreb” Zagreb). U kategoriji Mladež C David Ljevar-Aurora Ježivita (Špk ”Petrinia”) bili prvi o obje kategorije.

Članovi Špk ”Koprivnica”  ostvarili su u kategoriji pojedinaca slijedeće rezultate:

  • Franka Žufika osvojila je 1 zlatnu , 2 srebrene i 1 brončanu medalju;
  • Mateja Kolarić osvojila 7 brončanih  medalja;
  • Paula Škrobar osvojila je dvije zlatne medalje;
  • Kristina Cvitić osvojila je 1 brončanu medalju;
  • Nika Barić osvojila je 1 srebrnu medalju.

Slijedeće natjecanje je 21.4.2018. u Koprivnici u  dvorani Srednje škole.