24.02.2013. Športski plesni klub Ritam Koprivnica

U nedjelju 24. veljače 2013. održan je Svetom Ivanu Zelini bodovni turnir Hrvatskog športskog plesnog saveza na kojem su nastupila i četiri plesna para Športskog plesnog kluba Ritam Koprivnica.

Voditelji plesnih tečajeva u klubu, Damir Valentić i Mihaela Juranić ponovno su dokazali svoje plesno znanje, te se s natjecanja vratili sa osvojena zlata – u standardnim i u latinsko-američkim plesovima u kategoriji veterani.

Matej Makar i Lucija Jantolek koji se natječu u kategoriji odrasli D2 i plesu po dva plesa (engleski valcer i quickstep u standardu, te cha cha cha i jive u latinu), nakon odlične su izvedbe u standardu dijelili prvo mjesto, dok su u latinu osvojili srebrnu medalju.

Iako ima najkraći natjecateljski staž, plesni par Nikola Hanžek i Ivana Jug u kategoriji starija mladež D1, ponovno je oduševio suce izvedbama engleskog valcera i cha cha cha, te su se vratili sa dva osvojena zlata.

Posebno treba istaknuti  Erika Lugomerića i Anu Ciglar koji u svojoj kategoriji mlađa mladež C imaju uvijek najjaču konkurenciju i najveći broj parova. Iako su im u protekloj godini, finala „bježala“ za bod ili dva, treninzi i naporad rad dali su rezultate. Na ovom su turniru plesali polufinale i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima, te se u obje discipline plasirali u finale među najboljih šest parova. Već sam ulazak u finale u takvoj konkurenciji veliki je uspjeh, no mladi plesači nisu stali na tome. Odlična izvedba engleskog valcera, tanga, bečkog valcera, slowfoxa i quickstepa u finalu standarda rezultirala je brončanom medaljom.  Jednako dobro odradili su i svjih pet plesova u latinu (samba, cha cha cha, rumba, paso doble i jive) i također  osvojili  treće mjesto i još jednu broncu.

Slijedeći turnir je za dva tjedna u Sisku, a nakon toga je na rasporedu Prvenstvo Hrvatske u latinsko-američkim plesovima koje će se održati u Koprivnici 23.3. 2013. u suorganizaciji ŠPK Ritam Koprivnica i Plesnog centra Ritam iz Zagreba.