Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine će doživjeti svoje 14. izdanje. Kao i prethodnih godina, svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi. Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ više od 14,700 djece iz 399 vrtića diljem Hrvatske igrat će mali nogomet, trčati na 50 metara, natjecati se u štafeti 4×25 metara, bacati lopticu u dalj i skakati u dalj. Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci, jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo – najvažniji je element natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede. Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja. Više od 130 tisuća djece prvi je put upoznalo čari sportskog natjecanja upravo na Festivalu, koji je mnoge od njih zasigurno potaknuo i na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice, 14. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Koprivnice održati će se 16.05.2015. s početkom u 8,30 sati u dvorani Srednje škole. Očekuje se dolazak 400 mališana i njihovih voditelja te velik broj navijača. Medalje natjecateljima dijeliti će perspektivni mladi sportaši iz različitih koprivničkih klubova, a svojim nastupima Festival će obogatiti Mažoretkinje grada Koprivnice i plesači iz ŠPK „Ritam“ Koprivnica.