Lijepa i sunčana nedjelja sa povremenim jačim udarima vjetra, ali većinom podsjećajući na proljetne dane privukla je mnogobrojne natjecatelje i njihove navijače na sad već 40. po redu, jubilarnu Međunarodnu atletsku utrku grada Koprivnice ili popularno zvanu u Koprivnici “Trku grada”. Centar i gradski park Koprivnice ponovno su na jedan dan postali atletska staza na kojoj je više od 1000 natjecatelja, podijeljenih u 16 kategorija, istrčalo svoje dužine.

13 utrka koje su trčale sve dobne skupine, od predškolskog uzrasta do veterana, privukle su mnogobrojne navijače.

Trčalo se pet dužina – mali krug od 400 metara, srednji krug od 600 metara te veliki krug od 1200 metara. Seniori i veterani trčali su pet velikih krugova (5600 m) dok su seniorke i veteranke trčale po tri velika kruga (3400 m).

Otvorenje Trke grada bilo je u 9.45 sati gdje su gradonačelnik Koprivnice, g. Mišel Jakšić i predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice, gđa Jasmina Stričević u kratkom govoru podsjetili na važnost sporta i dugogodišnju povijest Trke grada te poželjeli uspjeh svim natjecateljima.

Prvu utrku istrčali su juniori (2000. i mlađi) u 10 sati. Stjepan Jan Cik iz Atletskog kluba Zagreb bio je najbolji istrčavši 1200 m za 3:24 minute.

Odmah iza njih, trčale su juniorke kod kojih je najbrža bila Veronika Drljačić iz Atletskog kluba Križevci sa vremenom 3:55 minuta.

Mlađi dječaci (2006. i mlađi) koji su trčali jedan srednji krug (600 m) započeli su svoj trk u 10:20 sati, a mlađe djevojčice u 10.30 sati. Kod mlađih dječaka najuspješniji je bio David Jež iz Atletskog kluba Križevci sa vremenom 2:06, a kod mlađih djevojčica Anamaria Gudić iz istog kluba sa vremenom 2:18.

Nakon mlađih djevojčica i dječaka uslijedila je trka starijih dječaka i djevojčica (2004. i mlađi) koji su trčali jedan veliki krug (1200 m). Kod dječaka najbrži je bio Fran Jakupanec (OŠ “Fran Koncelak”, Drnje) sa vremenom 3:51, a kod djevojčica Laura Sabolec (OŠ “Đuro Ester”, Koprivnica) sa vremenom 4:20.

S početkom u 11 sati nastupila je prava atletska poslastica u kojoj su trčali natjecatelji i natjecateljice iz kategorija seniori, seniorke, veterani i veteranke (40 g. i stariji/e). Seniori i veterani trčali su 5600 m, a seniorke i veteranke 3400 m. U kategoriji seniora najbrži je bio Evans Tanui iz Benedek Team-a sa vremenom 16:55, a kod seniorki, također iz Benedek Team-a, najbrža je bila Hellen Kimutai sa vremenom 11:47. U kategoriji veterana pobjedu je odnio također član Benedek Team-a, Istvan Kovacs sa vremenom 20:11, a kod veteranku najbrža je bila Anica Lacković iz Atletskog kluba Varaždin sa vremenom 14:50.

U 11.45 sati trčali 100 m su dječaci predškolskog uzrasta, a 10 minuta kasnije i djevojčice. Najbrži predškolci su bili redom: Fran Rušak, Damian Aleksandar Sarapa, Vito Markić, Stjepan Tartnjak i Sven Brkić. Kod djevojčica predškolskog uzrasta najbrže su bile redom: Olja Jelen, Alisa Krapinec, Elena Rašić, Dora Ključarić i Klara Stanković.

Nakon naših najmlađih trčali su oni malo stariji – školski uzrast dječaci (2010. i mlađi) s početkom u 12.05 sati i 10 minuta nakon njih djevojčice istog uzrasta. I dječaci i djevojčice trčali su po jedan mali krug (400 m), a najbrži su bili Lovro Pavičić (OŠ “Braće Radić”, Koprivnica) s vremenom 1:22 i Patricia Bošnjak (OŠ “A. N. Gostovinski”, Koprivnica) s vremenom 1:28.

Zadnje utrke održane su u 12.25 sa školski uzrast dječaci (2008. i mlađi) i 12.35 za školski uzrast djevojčice istog uzrasta, a koje su također bile na 400 m. Kod dječaka s vremenom 1:12, najbrži je bio Stjepan Stunjek (OŠ Martijanec), a kod djevojčica Dora Lovrinović iz Atletskog kluba Koprivnica s vremenom 1:09.

Kao i prethodnih godina, pokrovitelj Trke grada bio je grad Koprivnica, a organizator Zajednica športskih udruga grada Koprivnice u suradnji sa Obrničkom školom Koprivnica i atletskim sucima grada Koprivnice.

Čestitamo svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima i vidimo se iduće godine.

Slike će biti objavljene u fotogaleriji uskoro.

Rezultate za prvih 5 mjesta u svim kategorijama možete vidjeti ovdje.

Detaljne rezultate svih prijavljenih po kategorijama možete vidjeti ovdje.