Iza nas je još jedan memorijalni košarkaški turnir „Goran Plavec“, koji nam je, u dva dana, ponudio puno dobre i kvalitetne košarke, izjednačenih utakmica i ugodnog druženja. Pokrovitelj turnira bio je Grad Koprivnica, a organizator Košarkaški klub „Koprivnica“. Na turniru su kao i prošlih godina sudjelovalo oko stotinu učesnika. Bili su tu gosti iz Slovenije, te jake ekipe iz Velike Gorice koje su se suprotstavile regionalnim kadetskim ekipama iz Čakovca, Križevca,Varaždina i Koprivnice.

U finalu su se sastale ekipe Koprivnice i Triglava iz Kranja. Zasluženo je prvo mjesto osvojila ekipa KOPRIVNICE koja je na cijelom turniru pokazala najviše.

Na utakmicama smo vidjeli mnoštvo talentiranih i kvalitetnih košarkaša i teško se bilo odlučiti tko je od njih najviše pokazao na ovogodišnjem memorijalu GPlavec. Ipak za nijansu bolji od svih bio je talentirani košarkaš KK „Koprivnica“ ,Darin Žaja koji je proglašen najboljim igračem turnira.

Najbolji strijelac turnira sa postignutih 97 koševa u 3 utakmice bio je Ivan Beljo koji je igrao za ekipu Radnika iz Križevaca.

KK „Radnik“ pobjedom protiv KK „Gorica“ osvojio je treće mjesto.

Sjećanje na Gorana Plavca započelo je, kao i svake godine polaganjem vijenca na njegov grob u Križevcima. Delegacija koprivničkih košarkaša zajedno sa delegacijom križevačkih košarkaša na taj način prisjetila se svojeg poginulog kolege.

Turnir je otvorio predsjednik košarkaškog kluba Koprivnica gosp.Dražen Jalšovec, a nagrade  najboljim pojedincima i pobjedničkim ekipama na kraju turnira uručio je Miroslav Posavec tajnik zajednice sportskih udruga grada Koprivnice, i Predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije, Zdravko Rupnik.

Na memorijalnoj utakmici skupili su se Goranovi suigrači iz Križevaca i Koprivnice koji su već sakupili dosta godina i nešto prekomjernih kilograma težine, no pokazali su u jednoj zanimljivoj utakmici da još uvijek volje i znaju igrati košarku.

Košarkaški klub Koprivnica, zahvaljuje se na podršci i pomoći koju im pružaju Grad Koprivnica i ZSU Grada Koprivnice, Košarkaški savez KC-KŽ županije, Zajednica sportova KC-KŽ županije i ostalim sponzorima i donatorima koji svake godine pomažu u organizaciji ovog turnira.

Više o turniru, rezultate i bilten pogledajte ovdje.

Momčad iz Koprivnice odnjela pobjedu u Virovitici

Od samog početka utakmice momčad Koprivnice postavila je svoj ritam i iz četvrtine u četvrtinu povečavala razliku u svoju korist,da igrači Koprivnice nisu promašili nekoliko zicera momčad Virovitice mogla je doživjeti potpuni potop.U momčadi Koprivnice svi igrači iz zapisnika upisali su se u listu strijelaca.Kod domaćina Virovitice solidan Rukavina,a kod gostiju iz Koprivnice odlični kapetan Petričević uz asistencije Benotića i realizatore Stajkua i D. Lončarića.

KK VIROVITICA : KK KOPRIVNICA25 : 81
Rezultat po četvrtinama: (6:18)(6:21)(7:26)(6:16) … više