Transverzala Ivančice, utrka u organizaciji SRD 315 Sjeverozapad, prošlu je subotu u svojem 5. Izdanju na startu u Golubovcu okupila 48 natjecatelja.  Prvi je u cilj u Završju Podbelskom došao Vanja Šomođi i s vremenom 4:14:30 postavio novi rekord staze! Drugo mjesto osvojio je Josip Meštrić sa samo 30 sekundi zaostatka i s vremenom 4:15:00, a treće Nino Vinković s vremenom 4:17:00. Od žena najbolje su s vremenom 6:06:00 bile Vanja Ilisić i Vanja Bojanić dok je Smiljana Janžek sa rezultatom 7:04:00 bila treća među ženama.

Staza Transverzale Ivančica vodila je od Golubovca do Završja Podbelskog i, ovisno o trasi koju su natjecatelji odabrali, bila je duga 37km, a kod nekih i 40 km. Prosječno je pređeno 2100m vertikalnog uspona.

Natjecatelji su morali obići zadane kontrolne točke nakon starta u Golubovcu, a put do njih su birali sami. Prva kontrolna točka nakon starta bio je vrh Kalce(727m). Većina natjecatelja odabrala je do te točke doći preko grebena i samom vrhu pristupiti sa jugozapadne strane. Nakon dolaska na vrh put je dalje vodio grebenom prema zapadu. Standardno najviše orijentacijskih izazova bilo je na slijedećem dijelu utrke, stazi do Vilinske špice do koje s Kalca vodi više putova. Sama Vilinska špica je kao kamena zaravan veličine 3 x 2 m južno iznad lepoglave i visine je 726m. nakon Vilinske špice trebalo je samo pratiti stazu prema istoku do makadamske ceste za Ivančicu koja vodi direktno do Pasarićevog doma, iako su neki odabrali kombinaciju ceste i planinarske staze Mrzljak do samog vrha. Od vrha Ivančice natjecatelji su dalje išli planinarskom stazom Prekrižje do skretanja za Pokojec i onda dalje do Lujčekove hiže. Nakon nje se spuštalo po makadamu do asfaltne ceste. Ovdje je bilo također više opcija za Čevo a većina je odabrali stazu nakon izvora ili preko Puste Bele. Nakon uspona na Čevo (562m) natjecatelji se spustili u cilj u Završje Podbelsko.

Transverzala Ivančica uvod je u zanimljivu zimu jer uskoro u organizaciji SRD 315 Sjeverozapad i BBK ASI započinje Cros liga Beretinec. Prvo kolo je na rasporedu 25.studenog u 14:30 ispred Seoskog domaćinstva Canjuga u Beretincu.