20.11.2013. Košarkaški klub Koprivnica

Školska košarka u Koprivničko križevačkoj županiji se duboko ustalila i sve se više širi.

Agilni košarkaški djelatnici naše županije ulažu puno truda da i najmlađim košarkašima (a i malim školarcima koji treniraju neki drugi sport) osiguraju sportska natjecanja, da ih poduče sportskim pravilima, da ih nauče sportskom ponašanju na sportskom terenu i oko njega i da ih nagrade za njihov rad i treniranje u klubovima i školama. Liga je osmišljena kako bi i oni mali košarkaši koji još nigdje ne nastupaju ili nastupaju jako malo, imali svoje natjecanje.

Prošlih godina pokazalo se koliko su puno naučili, te koliko su sa svim ovim događanjima bili zadovoljni roditelji, škole i klubovi. Bilo je sjajno pratiti njihov napredak u igri, i navijati za njih dok se trude da tešku košarkašku loptu dodaju suigraču ili da je ubace kroz jako – jako visoki obruč.

U Mini košarkaškoj ligi (MBL), natječu se dječaci i djevojčice uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Nakon što su djevojčice krajem listopada, započele svoje natjecanje, ovog vikenda krenuli su i dječaci. Dosadašnjim ekipama iz Drnja, Koprivnice i Koprivničkih Bregi pridružile su se i ekipe iz Virovitice i Križevaca. Zanimljiv natjecateljski koncept privukao je i njih da formiraju ekipe starosti do 10 godina i pridruže se ovoj ligi. Ukupno je u svim ekipama prijavljeno 70-tak igrača.

U subotu 16.11.2013. su se na turniru u Koprivničkim Bregima sastale ekipe Koprivnice, Virovitice, Koprivničkih Bregi i Drnja. Svaka ekipa je odigrala po dvije utakmice. Utakmice su bile zanimljive i u većoj mjeri izjednačene. Koprivnica je malo kvalitetnija od ostalih pa je odnijela dvije pobjede, no više od svega raduje što su ove četiri ekipe nastupile sa ukupno 50 malih košarkaša, koji su se svojski trudili da pokažu svoje znanje… više

Podravac pobjedio Koprivnicu (A2 liga)

U 6.kolu momčad Koprivnice poražena je u Virju od momčadi Podravca.Košarkaši Koprivnice oslabljeni neigranjem Antolića i Zlatara nisu se mogli nositi sa košarkašima iz Virja,koji u momčadi imaju spoj mladosti i iskustva ili bolje rečeno iskustva i mladosti.Momčad Koprivnice je odigrala solidnu prvu četvrtinu,a poslije toga je sve bilo za zaborav,solo akcije,izgubljne lopte,nedorečani napadi,mekana obrana…

Nadajmo se,poslije ovog poraza,da se igrači Koprivnice neće vratiti prošlogodišnjim navikama da nije važno da li će isgubiti sa deset ili pedeset koševa razlike.Kod ujednačene ekipe Podravca bolj su bili Tišljar i Nikolić,a kod Koprivnice Ivandić i novopridošli Topić.

KK „PODRAVAC“ : KK „KOPRIVNICA“ – 97 : 54
Rezultat po četvrtinama: (21:13)(25:14)(28:13)(23:14) … više

Podravac pretežak zalogaj za juniore Koprivnice (M-18)

Odlično posložena ekipa Podravca bila je pretežak zalogaj za potentnu ali premekanu juniorsku ekipu Koprivnice.To se osjetilo u većini duela na terenu gdje su Virovci uvijek bili za nijansu brži ili borbeniji a ishod je konačna visoka pobjeda. Najistaknutiji pojedinac susreta- Molnar L.

KK „PODRAVAC“ : KK „KOPRIVNICA“ – 100 : 67
Rezultat po četvrtinama: (33:17)(31:11)(19:14)(17:25) … više

Virovitičani nadigrali koprivničance (M-18)

Utakmica juniora Koprivnice sa puno krivih dodavanja i neobjašnjivih pogrešaka,koje su igrači Virovitice objeručke prihvatili i hladnokrvnom egzekucijom završili utakmicu sa velikom razlikom.Kod Koprivnice dobri Kozulić,Grbeš i Kovačić,a kod Virovitice Šalgaj,Petrović i Bajan.

KK „KOPRIVNICA“ : KK „VIROVITICA“ – 52 : 75
Rezultat po četvrtinama: (11:19)(11:17)(14:17)(16:22) … više

Mlađi kadeti Koprivnice nadigrali Radnik (M-14)

Još jedna pobjeda kadeta Koprivnice sa velikom razlikom.Fizički nadmočniji ekipa Koprivnice još jednom je dokazala da joj ove sezone ni jedna druga ekipa ne može parirati.Kod Koprivnice najbolji Žaja,Vedriš i Balaško,a kod Radnika Rešetar.

KK „KOPRIVNICA“ : KK „RADNIK“ – 114 : 39
Rezultat po četvrtinama: (34:6)(31:10)(22:16)(27:7) … više