Djevojčice ŽKK Koprivnica do 12 godina sudjelovale su na otvorenom prvenstvu Hrvatske koje se igralo tijekom 3 dana u nekoliko dvorana u Zagrebu. Ostvarile su izuzetan uspjeh i ispred brojnih zagrebačkih, splitskih i drugih razvikanih klubova osvojile treće mjesto i brončano odličje.

U turnir su koprivničanke prvog dana ušle rezervirano i sa respektom, što je i razumljivo jer je većini djevojčica to bio prvi susret sa velikom dvoranom i masom gledatelja. No, kako je vrijeme teklo sve više su se oslobađale i pokazale što znaju i mogu. Većinu utakmica dobile su velikom razlikom, sa tridesetak i više koševa, a jedina ekipa koja je pokazala više bila je Trešnjevka iz Zagreba, za klasu bolja od naših djevojčica, a za dvije od ostalih ekipa. Imali smo nesreću, tj. loš ždrijeb, tako da smo se s njima susreli već u polufinalu i tako izgubili priliku osvojiti barem drugo mjesto. No, u utakmici za treće mjesto naše djevojčice su pokazale potrebnu čvrstinu i mirno došle do pobjede. Osim uspjeha ekipe za nešto više pobrinula se naša kapetanica, Doroteja Laljek, koja je nemilosrdno punila protivničke koševe čime je osvojila trofej najboljeg strijelca prvenstva te je izabrana u najbolju petorku turnira. Svakako još treba istaknuti i pohvaliti trenericu Maricu Korolija, koja već nekoliko godina radi s najmlađim košarkašicama i sada je taj rad konačno izašao i na vidjelo.

Mora se spomenuti i da su drugo mjesto na prvenstvu osvojile djevojčice Podravca iz Virja zahvaljujući boljem rasporedu utakmica, pa su se sa daleko najboljom ekipom prvenstva Trešnjevkom, srele tek u finalu. Veseli što su čak dvije ekipe iz naše županije na pobjedničkom postolju prvenstva Hrvatske, tj. među tri najbolje u Hrvatskoj.

Već sada se vidi odličan rad ŽKK Koprivnica sa mladima – juniorke su bile pete u Hrvatskoj (i pete u drugoj hrvatskoj seniorskoj ligi), kadetkinje su sedme u Hrvatskoj, a evo sada najmlađe su treće. Treba zadržati trenere i odličan nivo kvalitete rada i u budućnosti se može očekivati još bolja, vrhunska ženska košarka i u našem malom gradu. ČESTITAMO!