Na međunarodnom brzopoteznom šahovskom turniru u Starigradu nastupilo je 91 igrač iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske i Ukrajine.

Sudjelovala su 82 igrača s međunarodnim rejtingom, od kojih 5 međunarodnih i 8 FIDE majstora.

Odličan uspjeh postigli su šahisti Šahovskog kluba Podravka koji su imali 4 igrača u prvih pet mjesta. Sva četvorica igrača Podravke su standardni prvotimci koji se ove godine natječu u 1A Hrvatskoj ligi.

Pobjednik turnira je FIDE majstor Jurica Srbiš, drugi je bio međunarodni majstor Artur Frolov iz Ukrajine, treći je FIDE majstor Mladen Vrban, četvrti FIDE majstor Zvonimir Iveković, a peti FIDE majstor Matija Ostović.

Od ostalih koprivničkih šahista, 13 mjesto pripalo je Zvonku Petroviću, a 18. Zoranu Bijaču (bojica članovi Šahovskog kluba Koprivnica).

Turnir bit će zapamćen po anegdoti ukrajinskog međunarodnog šahovskog majstora Artuta Frolova iz Lviva. Ovaj profesor matematike i fizike krenuo je na put te je dolaskom do graničnog prijelaz Gola u noćnim subotnjim satima saznao da nema javnog prijevoza prema Koprivnici. Ne želeći nikog uznemiravati uputio se pješke prema Koprivnici gdje se u jutarnjim satima javio organizatorima turnira. Ovo je veliki dokaza da šah može biti velika ljubav i nešto više od plemenite igre. Ovom gestom stekao je veliko poštovanje i simpatiju šahista koji su nastupili na turniru.

Društveni dom u Starigradu za dva tjedna (10. i 11.06.2017.) ponovo će ugostiti najmlađe šahiste na otvorenom kadetskom turniru u čast nedavno preminulog igrača Šahovskog kluba Koprivnica i voditelja koprivničke šahovske škole Stjepana Kamenečkog.  Ovaj turnir bit će posljednja priprema uoči odlaska na državno kadetsko prvenstvo u Trogiru od 16. do 22.06.2016..

Konačni poredak pogledajte ovdje.