11.06.2013. Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice / Mala sportska škola

Protekli tjedan, polaznici Male sportske škole zajedno sa svojim voditeljima i roditeljima simbolično su obilježili završetak sezone.

U sklopu svojih redovnih treninga u dvorani i na igralištu Srednje škole te na bazenima Cerine, održani su otvoreni sati na kojima su djeca vježbala zajedno sa roditeljima. Na taj način roditelji su mogli vidjeti sportske vještine koje su djeca stekla marljivo vježbajući tijekom cijele godine prolazeći i sami kroz trening. Tijekom treninga je bilo veselo i vladala je odlična atmosfera. Roditelji su bodrili svoju, ali i  tuđu djecu sudjelujući u različitim štafetnim i elementarnim igrama i tako su se na kratko se vratili u dane svojeg djetinjstva. Djeca su na treninzima bila izuzetno motivirana jer su željela pokazati sve što su naučila.

Budući da je Koprivnica grad bicikala, za polaznike je organizirana i „mala biciklijada“. Djeca su naučila što im sve od biciklističke opreme treba za biciklijadu te kako se treba ponašati kada se bicikl vozi u grupi.

U nedjelju, 09.06.2013. u suradnji sa Školom nogometa grada Koprivnice organiziran je drugi po redu Dan nogometa za djecu rođenu 2005. godine i mlađe. Uz dvije nogometne ekipe Male sportske škole, sudjelovale su još i dvije ekipe NK  „Slaven Belupa“ i ekipa Male sportske škole Drnje. Poredak na kraju turnira izgledao je ovako:

  1. mjesto – NK „Slaven Belupo“ 2
  2. mjesto – NK „Slaven Belupo“ 1
  3. mjesto – Mala sportska škola Koprivnica 1
  4. mjesto – Mala sportska škola Koprivnica 2
  5. mjesto – Mala sportska škola Drnje

Najbolji pojedinac turnira bio je Mauro Blažeković iz ekipe Mala sportska škola Koprivnica 1. Mauro je dobio dvije nagrade i to za najboljeg strijelca turnira i pobjednika u igri „Gađanje malog gola“. Najljepši dio turnira bilo je druženje između ekipa, ali i brojnih roditelja koji su navijali sa tribina.

Na kraju četrnaeste sezone možemo biti zaista zadovoljni sa uspjehom naših mališana zahvaljujući predanom radu sportskih voditelja (diplomiranih kineziologa i odgajatelja), financijskoj potpori grada Koprivnice i roditeljima koji su ovaj projekt prepoznali i sa oduševljenjem prihvatili.

Na kraju, možemo još samo najaviti da će upisi u novu sezonu Male sportske škole biti početkom rujna 2013.