M19 EHF EURO 2021: Potpisan Ugovor o zajedničkoj organizaciji s Gradom Koprivnicom

5.07.2021 | EHF M19 EURO 2021

U prostorima Gradske uprave u Koprivnici, danas je potpisan Ugovor o zajedničkoj organizaciji Europskog prvenstva u rukometu za kadete – M19 EHF EURO 2021. Potpis na Ugovor stavili su: u ime Hrvatskog rukometnog saveza glavni tajnik, Damir Poljak, župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren i gradonačelnik Grada Koprivnice, Mišel Jakšić.

Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija bit će jedan od domaćina Europskog rukometnog prvenstva za kadete u kategoriji do 19 godina, koje će se od 12. do 22. kolovoza odigravati u Koprivnici i Varaždinu.

Grad Koprivnica i Županija uspješno su organizirali Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice 2014. godine, Europsko kadetsko muško prvenstvo 2016. i 2018. godine. Dakle, s Gradom Koprivnicom i Koprivničko-križevačkom županijom, Hrvatski rukometni savez već godinama odlično surađuje, a potvrda još jednog domaćinstva samo dokazuje ovu tezu. „Moram naglasiti da smo ponovo u gradu rukometa. Zahvaljujem se Gradu Koprivnici i gradonačelniku Jakšiću kao i Koprivničko-križevačkoj županiji i županu Darku Korenu, sportskim zajednicama i svima koji su prepoznali ovaj važan događaj. Posebno me veseli što će naša reprezentacija biti u grupi koja se igra u Koprivnici te se nadam da će epidemiološke prilike dozvoliti prisustvo gledatelja, a koji će biti dodatni motiv našim igračima da naprave što bolji rezultat, istaknuo je glavni tajnik HRS-a, Damir Poljak.

„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo opet jedan od domaćina i suorganizatora jednog velikog sportskog događaja. Vjerujem da ćemo opet pokazati da smo sjajni domaćini, ali da ćemo pokazati i zašto je Koprivnica grad sporta i grad rukometa. Odličnu suradnju imamo sa našim Hrvatskim rukometnim savezom te je vrijeme da se svi zajedno malo veselimo i navijamo za naše rukometaše, rekao je nakon potpisivanja Ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

Jedan od partnera u organizaciji ovog velikog sportskog događaja je i Koprivničko-križevačka županija.
„Sa zadovoljstvom ističem da smo ponovno partneri u organizaciji Europskog kadetskog prvenstva s Gradom Koprivnicom, Županijskom sportskom zajednicom i HRS-om. To je već jedna provjerena i dobitna kombinacija u organizaciji ovako važnih sportskih manifestacija. Potpisom ovog današnjeg Ugovora regulirali smo određene obveze koje imamo te sam uvjeren da ćemo ih uspješno izvršiti“, kazao je župan Darko Koren.

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija svoje grupne utakmice igrat će u Koprivnici sve do eventualnog plasmana u poluzavršnicu i završnicu koja će se održati u Varaždinu.

Sve informacije sa Europskog kadetskog prvenstva – M19 EHF EURO 2021 (2020) možete pratiti na našoj internet stranici.

Izvor: www.hrs.hr

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE