Učenici osnovnih škola u Dugopolju,Splitu i Koprivnici ( natjecatelji i navijači ) odlučili su  iskoristiti priliku koja im je pružena učestvovanjem na Lino višebojcu u Koprivnici, da prošire suradnju svojih učenika tako što će odigrati i  košarkaške utakmice.

Ne događa se često da se mladi natjecatelji iz dviju udaljenih regija Hrvatske susreću na košarkaškoj karti Hrvatske, pa su se košarkaši Koprivnice, Splita i Dugopolja bili jako zadovoljni što svojim mladim košarkašima mogu  nakon  Lino Višebojca organizirati i košarkaške utakmice i to za dvije kategorije natjecatelja (godište 2004 i mlađi i godište 2002 i mlađi.)

12 godišnjaci su igrali dečki sa dečkima, a nakon njih sastale su se u uzrastu do 14 godina djevojčice iz Dugopolja i Koprivnički dečki.

U Koprivnici,Splitu i Dugopolju  košarka je dobro organiziran sport  i dječaci i djevojčice se natječu u 5 starosnih liga sa velikim brojem igrača. Tako da nije bilo teško uskladiti termine i organizirati se.

I bilo je odlično. Svi su igrali. Jednu utakmicu dobili su gosti, a jednu domaćini, a pobijedila je košarka.

U prvoj utakmici sastali su se dječaci Koprivnice i Adriatica iz Splita koji su sa visokih 49 koševa razlike pobjedili domaćine.Od prve minute gosti su igrali agresivno u obrani ,sa presingom preko cijelog terena i već do poluvremena vodili sa 30 koševa prednosti.Domaći su tek u posljednjoj četvrtini pokazali da i oni znaju igrati košarku i posljednih 10 minuta zabili isto koševa kao u prvih 30 minuta.Kod gostiju odlični Vitalić(16p) i Baban(14p),a uz njih su nastupili Bulić(5p),Zebić(7p),Buljac(7p),Sinovčić(7p),Modrić(8p),Bučić(2p),Grubišić(4p) i Vukušić(2p),a za domaćine ovaj puta dobri Horvat P.(10p)uz kojeg su nastupili Kralj(0),List(0),Mišić(2p),Gregur(4p),Šarić(0),Vrabec(3p),Gašparić(3p),Horvat R.(0),Lokotar(0),Micek(0) i Strmecki(0).

Druga utakmica odigrana je između dječaka Koprivnice i djevojčica iz Dugopolja.Vrlo fer i korektna utakmica između dvije ekipe u kojoj su slavili domaćini.Do posljednje četvrtine vrlo izjednačena utakmica,kada dečki iz Koprivnice ipak lome otpor gostujućih igračica.Kod Koprivnice koja je igrala u šarenom sastavu najbolja petorka Fabijanec Timon,Stajku,Gregur,Lončarić Dorijan i Igrić,a god gostujuće ekipe bolje Bosančić i Rogošić M. (izvještaj na gornjoj stranici)

Svi su bili zadovoljni što su proveli još jedno zanimljivo sportsko popodne, uz dogovor i obećanje za buduće susrete i suradnju.

Veliko hvala Lino višebojcu, jer bez ovog natjecanja ni ove košarkaške priče ne bi bilo.

KK KOPRIVNICA : KK ŽKK DUGOPOLJE52 : 39
Rezultat po četvrtinama: (14:11)(10:11)(16:14)(12:3) … više