11.05.2012. Košarkaški klub Koprivnica

Košarkaški Koprivnice odigrali su drugo kolo C-Ljetne lige, koju organizira Košarkaške savez Koprivničko- Križevačke županije, a koja je zamišljena da produži ligašku seniorskim sezonu košarkaškim ekipama iz naše regije.

I u ovom kolu igrale su se zanimljive utakmice. Najneizvjesnije je bilo u Koprivnici gdje su se igrala dva produžetka, nakon kojih je slavila ekipa Radnika iz Križevaca.

Natjecanje dječaka do 12 godina bliži se kraju. U međužupanijskoj košarkaškoj ligi ostalo je za odigrati još tri kola, a koprivnički dječaci su na drugom mjestu na tablici.

U subotnjoj utakmici u Virovitici domaća ekipa je bila bolja i savladala goste iz Koprivnice 47 : 38.

Izvještaj sa utakmice KK Virovitica 1234 : KK Koprivnica (05.05.2012.)

Poraz na teškom gostovanju

Liga: M-12

KK „Virovitica 1234“ : KK „Koprivnica“ – 47 : 38

Rezultat po četvrtinama: (11:7)(19:16)(6:7)(11:9)

Za KK „Viroviticu 1234“ nastupili su: Za KK „Koprivnica“ nastupili su:

Članovi ekipe

Broj koševa

Broj dresa

Članovi ekipe

Broj koševa

Korotaj M

4

Markota J

Valiđić L

5

Igrić M

Šalgaj D

6

Ištvanović L

13

7

Igrić F

4

8

Vedriš M

6

Vuković P

15

9

Matković T

17

10

Balaško J

9

Kirin D

2

11

Mikor F

2

12

Žaja D

12

Gorički T

13

Tetec F

Vlakac J

14

Kuzmić I

15

Gerić M

6

Trener: Vajagić N Trener: D. Balaško

Suci: Subotičanec (Kc), Bogoti (Vir)

Dječaci KK.Koprivnice izgubili su utakmicu na teškom gostovanju u Virovitici.Domača ekipa KK.Virovitice bolje otvara utakmicu i odmah u prvoj četvrtini preuzima vodstvo koje zadržava do kraja utakmice.U ovoj utakmici naši dječaci su se pošteno ispromašivali sa svih pozicija pa je poraz u  utakmici sa tako malim brojem postignutih koševa bio neizbježan.Kod domačina standardno dobru igru prikazuje trojac Ištvanović,Vuković i Matković  a kod naše ekipe nešto bolji od ostalih dvojac Žaja i Balaško.


Izvještaj sa utakmice KK Koprivnica : KK Radnik (06.05.2012.)

Poraz nakon dva produžetka

Liga: C – ljetna liga

KK „Koprivnica“ : KK „Radnik“ – 79 : 84

Rezultat po četvrtinama: (13:16)(11:16)(19:13)(17:15)

 

Za KK „Koprivnica“ nastupili su: Za KK „Radnik“ nastupili su:

Članovi ekipe

Broj koševa

Broj dresa

Članovi ekipe

Broj koševa

Hraščanec I.

4

Hmelina T.

5

Nervo D.

20

Stilin K.

7

6

Serdarušić H.

3

Horvat T.

7

Vlahović V.

8

Samardžija M.

17

Sikavica N.

3

9

Leljak P.

1

Kapusta B.

36

10

Žulj T.

10

Njemeček F.

18

11

Beljo J.

12

Jakupić E.

12

Pomper L.

4

13

Kovačević K.

Androlić M.

9

14

Prstec T.

14

Sabol A.

6

15

Kirin M.

3

Trice: Kapusta 3, Sikavica 1 Nervo 5, Kirin 1, Samardžija 1
Trener: Kapusta Boris Trener: Šikić Saša

 

Suci: Kantar Ž. (Križevci), Mikec M. (Križevci)

 

Odigrano je drugo kolo C-Ljetne lige, koju organizira Košarkaške savez Koprivničko- Križevačke županije, i koja je zamišljena da produži ligašku seniorskim sezonu ekipama s područja Saveza. Upravo je ova utakmica opravdala igranje lige, u kojoj dobijaju priliku mladi igrači, kako bi stekli potrebna iskusta za slijedeću seniorsku sezonu. Utakmica je bila neizvjesna od početka do kraja, te je tek u drugom produžetku pobjedu ostvarila ekipa Radnika. U samom početku domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu i napravila rezultat 7 naprema 0. Međutim Radnik se tada trgnuo, a stali su domaćini, tako da prvo poluvrijeme dobiva ekipa Radnika sa 8 koševa razlike. Drugo poluvrijeme pripada Koprivničancima, koji su stigli vodstvo Radnika, te se u zadnjoj četvrtini igra koš za koš. U zadnjih 30 sekundi utakmice Radnik ima vodstvo od dva koša razlike, ali Koprivničanci imaju zadnji napad koji uspješno završava Njemeček u zadnjim sekundama utakice, pa se igra produžetak. I u produžetku se igra koš za koš, i desetak sekudi prije kraja Sikavica ima neometan šut za pobjedu ali promašuje, i Radnik u zadnjoj sekundi produžetak ima težak šut i promašuju, pa se igra i drugi produžetak. U drugom produžetku se nastavlja igra koš za koš, minutu i pol prije kraja na dva koša razlike za Radnik, Koprivnica ima napad, loptu ispod koša dobiva centar Njemeček i diže se na šut, pri tom pokušaju ga grubo za ruke povlači igrač Radnika, a do tad dobri suci iz Križevca previđaju očiti faul, te Radnik pošto je Njemečeku ispala lopta iz ruke izvodi brzu kontru i lagano poetnira te diže razliku na četiri koša. I u zadnjoj minuti utakmice ima niz događaja. Najbolji igrač Koprivnice Kapusta u brzim napadami iz nemogućih pozicija pogađa dvije trice, ali sličnu tricu za Radnik postiže Nervo, a Križevčanci na kraju realiziraju i dva slobodna bacanja koja im donose konačnu pobjedu. U ekipi Radnika izvrsni Nervo sa 20 koševa i Samardžija sa 17 koševa, a kod domačina nezaustavljivi Kapusta sa 36 postignutih koševa, te Njemečeksa 18 koševa.