Košarkašice Koprivnice su se i ove godine pripremale na organiziranom međunarodnom košarkaškom kampu „I came to play“ gdje su odradile početni dio priprema za sljedeću sezonu. Kamp Letenka nalazi se na Fruškoj Gori, pored Novog Sada. Unatoč obilju programa poput jutarnjeg trčanja, dva treninga dnevno, predavanja i radionica, djevojke su uspjele naći i više nego dovoljno vremena za druženje sa vršnjakinjama i vršnjacima iz regije. Stvorila su se nova prijateljstva, ojačala postojeća, a kako to često biva “pale” su i neke simpatije. Jedno lijepo iskustvo za sve kojim su osim sporta i druženja mogli učiti o pravim životnim vrijednostima, važnosti obrazovanja i slično.

Vrijedi spomenuti kako su naše košarkašice ostavile vrlo dobar dojam među trenerima, ali i iskusnijom polaznicima kampa – dobivale su riječi hvale na košarkaškom terenu, ali i izvan njega, a ponajviše Doroteja Laljek koja je pokazala zavidan talent i veliko košarkaško znanje za svoje godine. Da su pohvale dobivene s razlogom cure su pokazale i zadnji dan kada se održalo natjecanje u šutiranju trica i uličnoj košarci. Izrazito motivirana Jelena Đukin bila je pobjednica natjecanja u tricama, a u finalu košarke „3 na 3“ učestvovala je Sara Delimar i u uzbudljivoj završnici nažalost izgubila.

Tako se završila još jedna lijepa priča, barem za ovo ljeto, a počele su naporne pripreme za novu košarkašku sezonu. Ovim putem ŽKK Koprivnica zahvaljuje organizatoru Mihajlu Deliću na pozivu, djelatnicima kampa te našim sponzorima bez kojih ovo putovanje ne bi bilo moguće – Podravki, gradu Koprivnici i Zajednici sportova grada Koprivnice.

Ovom prilikom pozivamo sve djevojčice i djevojke zainteresirane za igranje košarke da se jave preko facebook stranica kluba ili na kontakt na stranicama kluba (www.zkk-koprivnica.hr).