19.03.2014. Ženski košarkaški klub Koprivnica

U utakmici 6. kola zagrebačke lige za juniorke košarkašice Koprivnice bile su bolje od djevojaka iz košarkaškog kluba Agram iz Zagreba. Upisana je nova pobjeda, a pamtit ćemo je po odličnoj predstavi naših najmlađih Viktorie Čehok i Petre Mihalić, koje su sa postignutih 23, odnosno 20 poena na utakmici, bile naše najraspoloženije igračice.

Sam ulazak u utakmicu je bio vrlo dobar. Igrala se korektna obrana i postizali laki poeni iz brzih polukontri, što je rezultiralo prednošću od 8 koševa na kraju prve četvrtine, te čak 25 koševa prednosti za naše igračice na poluvremenu. No protivnice se ipak nisu predale, jer su nastupile danas sa sastavom u kojem su i neke od djevojaka koje su prošle reprezentativne pripremne kampove: Domaće se vraćaju u igru u trećoj četvrtini, kada su povezale nekoliko kvalitetnih obrana i dobrih napada, ali im je uvelike pomogla neodgovorna individualna igra u obrani i vrlo loš šut naših igračica. To rezultira da su od sredine treće do prvih minuta zadnje četvrtine zagrepčanke napravile seriju od 20:2 i rezultatski zaostatak smanjile na svega 12 poena. Tada se Koprivničanke bude, počinju ponovo igrati čvršću obranu, poentiraju u napadima i utakmicu mirno privodei kraju. Svakako je potrebno izvući neke pouke iz današnje utakmice, jer će ozbiljnije ekipe znati kažnjavati ovakvo opuštanje i neadekvatan pristup utakmici.

Idući vikend u planu je ponovno put Zagreba, na rasporedu je utakmica protiv Medveščaka, a igrati će se i zaostala utakmica regionalne lige protiv ekipe Vindi iz Varaždina.

ŽKK “AGRAM” – ŽKK “KOPRIVNICA” 59:82 (12:20,6:23,23:18,18:21)

ŽKK “AGRAM” : Kržak, Smiljanić, Ramadanović 10, Galić Marta 12, Gaura 9, Matjaković 2, Golja 12, Galić Marija 12, Špoljar 2, Tadić .
Trenerica: Periša

ŽKK “KOPRIVNICA” : Markek 6, Begić 2, Čehok 23, Lončarek 8, Ilić 19, Mihalić 20, Đukin 2, Hegedušić 2.
Trener: Laptuš