Selekcija u završnici utakmice bolja od prvakinja, Iva Ilić najbolja tricašica!

ŽKK Koprivnica je kao prvak juniorske lige regije sjever dobila čast organizirati All Stars susret protiv Selekcije lige, ekipe sastavljene od najboljih košarkašica ostalih klubova. Osim same utakmice, održano je i natjecanje u šutiranju trica, a podijeljene su i medalje za osvojena prva tri mjesta, no krenimo redom.

Nakon podjele medalja za osvojena mjesta u ligi  i individualnih priznanja, započeo je susret. Dok se u prvoj četvrtini tražila Iva Ilić, inicijativu je preuzela Emily Lončarek. Sjajnom igrom predvodi svoju momčad do vodstva 22:16 nakon uvodnih deset minuta protiv petorke sastavljene od igračica Podravca iz Virja. Iako smo zbog pravila pasarele drugu četvrtinu morali igrati u nešto slabijem sastavu, djevojke su održale prednost i na poluvrijeme otišle sa 43:36.

Uslijedilo je natjecanje u tricama gdje su, što se tiče naših igračica, sjajan šut pokazale Emily Lončarek i Valentina Šestak, dok je Iva s 11 bodova osvojila nagradu najbolje tricašice. Bravo!

Drugo poluvrijeme, druga priča. Obzirom da zbog bolesti i opravdanih izostanaka domaće nisu bile kompletne, treću četvrtinu nisu mogle igrati Iva i Emily, redom naše najbolje igračice u utakmici. Vjerojatno su svi vjerovali kako će se baš tada lomiti utakmica u korist selekcije, ali naše djevojke su pokazale da i bez najboljih  mogu igrati na visokoj razini. Pogotovo je to pokazala Valentina Šestak, koja je uz Petru Mihalić predvodila igru u trećoj četvrtini.

U završnicu utakmice ušlo se izjednačeno uz mnoge izmjene vodstva, a selekciju je bolje išao šut. Iako smo sve imali u svojim rukama, nismo uspjeli pobijediti – konačan rezultat susreta bio je 85 : 89 u korist Selekcije.

Kako god bilo, susret je apsolutno opravdao All Stars naziv – puno poena, sjajni potezi i ispunjena dvorana.

Čestitke svim ekipama te djevojkama na individualnim priznanjima!