Koprivnički šahisti nastupili na I. juniorskoj ligi Hrvatske

Nakon poteškoća sa održavanjem i odgodama turnira koprivnički šahisti nastupili su na prvom službenom natjecanju ove godine.

U Rapcu je je od 05. do 11.04.2021. održana I. juniorska liga Hrvatske u šahu na kojoj je nastupilo 12 ekipa.

Ekipa ŠŠK Koprivnice osvojila je solidno 6. mjesto sa 6 pobjeda i 5. poraza čime je zadržala prvoligaški status.

Ekipa je sastavljena pretežno od kadeta s prosjekom od samo 14 godina, a nastupali su u znatno jačoj konkurenciji igrača do 20 godina.

Sustav natjecanja bio je vrlo naporan jer se igralo 11 kola u 6 dana, a 5 dana igrala su se po dva kola, svako po 4-5 sati igranja i to pod zaštitnim maskama.

Jan Horčička ujedno je proglašen najboljim igračem turnira na 3. ploči  te je ovim zapaženim nastupom osvojio čak 140 rejting bodova .

Za koprivničku ekipu nastupili su Emanuel Bunić, Matej Zadro, Jan Horčička i Lovro Koštić.

Ovime je nastavljen uspjeh koprivničkih šahista koji su u protekle godine obranili ekipni naslov državnih prvaka školskih športskih društava, osvojili II. juniorsku ligu centar (plasman u I. juniorsku ligu RH),

2. mjesto u I. kadetskoj ligi centar  (plasman na Finale kadetskih liga Hrvatske koje je naknadno otkazano zbog epidemije) te 2., 3. i 6. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 13 godina.

Svi igrači ŠŠK Koprivnice polaznici su i škole šaha Podravke, a pripreme za natjecanje i na samom turniru uspješno je odradio koprivnički međunarodni šahovski majstor Jurica Srbiš.

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE