U Društvenom domu u Starigradu održano je županijsko kadetsko prvenstvo u šahu na kojem je nastupilo 59 natjecatelja.

Na prvenstvu je nastupilo 10 koprivničkih šahista u kategorijama do 9, 11, 13 i 15 godina. Najbolji rezultat ostvario je Emanuel Bunić koji je u kategoriji do 11 godina osvojio prvo mjesto. U istoj kategoriji Jan Horčička bio je drugi, a Matej Zadro treći.

U kategoriji do 15 godina Lovro Koštić završio je na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i prvoplasirani igrač iz Đurđevca.

Josip Koštić u najbrojnijoj kategoriji do 13 godina bio je drugi, nakon što je u zadnjem kolu remizirao i time izgubio vodeće mjesto.

Od ostalih koprivničkih šahista Petar Štefanec bio je 5. (do 9 godina), Ivan Šimčić 8. (do 11 godina), Marko Fičko 11. (do 9 godina), Karlo Knežević 13. i Josip Rašan 14 (do 13 godina).

Održavanje prvenstva omogućili su Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

Kadeti koji su osvojili prva tri mjesta sudjelovat će na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje će se sredinom lipnja održati u Trogiru.

Za županijske pobjednike Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije snositi će troškove smještaja i prehrane na prvenstvu Hrvatske.

Koprivnički šahisti kao ekipa OŠ A. Nemčića Gostovinskoga  od 20. do 22. travnja sudjelovat će na završnici prvenstva školskih športskih društava na koju se plasiralo 6 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske.