Na kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu koje je ove godine održano u Splitu nastupilo je šest koprivničkih šahista.

Najbolji rezultat ostvario je Marko Đukin iz Šahovskog športskog kluba Podravka koji je kategoriji do 15 godina zauzeo odlično 5 mjesto, što je njegov najbolji dosadašnji rezultat. U ovoj iznimno jakoj kategoriji nastupila su tri natjecatelja iz Zagreba i Rijeke sa titulom majstorskog kandidata.

U najmlađoj kategoriji do 9 godina uspješan je bio i Matej Zadro iz Šahovskog športskog kluba Koprivnica koji je osvojio 8 mjesto. Osmogodišnji Matej i nekoliko mlađih članova kluba krajem godine nastupit će na i državnom prvenstvu do 8 godina.

U kategoriji do 11 godina nastupila su tri natjecatelja, od kojih je Lovro Klobučar (ŠŠK Podravka) zauzeo 11. mjesto, Josip Koštić (ŠŠK Koprivnica) 18. mjesto, a List Karlo (ŠŠK Koprivnica) 22. mjesto. Zbog ždrijeba koprivnički šahisti igrali su međusobno u 7. i 8. kolu čime su im u odlučujućem trenutku bile umanjene šanse za bolji plasman.

Lovro Koštić nastupio je u kategoriji do 13 godina, te je natjecanje završio na 31. mjestu.

Marko Đukin i Matej Zadro ostvarili su mogućnost natjecanja na Europskom prvenstvu za mlade koje se ove godine održava u Poreču krajem rujna, a što će ovisiti o financijskim mogućnostima kluba.

Mlade šahiste za državno prvenstvo pripremali su Stjepan Kamenečki, Marina Videković i Jurica Srbiš.