U Društvenom domu u Starigradu održan je dvodnevni kadetski turnir u šahu koji se održavao pod nazivom I. Memorijal Stjepana Kamenečkog u spomen na nedavno preminulog koprivničkog šahistu i dugogodišnjeg šahovskog trenera.

Na turniru je nastupilo 35 natjecatelja u kategoriji mlađih kadeta (do 12 godina) i 15 natjecatelja u kategoriji starijih kadeta (do 16 godina).

Koprivnički šahisti osvojili su prvih pet mjesta u mlađoj kategoriji do 12 godina. Pobjednik je bio Jan Horčička s osvojenih 6,5 bodova iz sedam kola. Drugo mjesto je osvojio Emanuel Bunić (6 bodova), treće Patrik Kautero (5,5), četvrto Josip Koštić (5,0), a peto Matej Zadro (5,0).

Pobjednik u kategoriji starijih kadeta ostvario je Mihael Jakrlin iz Cirkvene (6,5 boda), dok je druga bila Anamarija Radiković (6,5), a treća Jelena Kokša, obje iz Novog Virja (po 4,0). Četvrto i peto mjesto osvojili su Ema Bevanda i Luka Tomrlin iz Đurđevca (oboje po 4,0 boda).

Natjecanje se boduje za hrvatsku nacionalnu rejting listu.

Turnir je bio zadnja provjera prije odlaska na državno kadetsko prvenstvo koje se od 16. do 22.06.2017. godine održava u Trogiru.

Na državno prvenstvo odlazi 9 koprivničkih šahista u kategorijama do 7, 9, 11, 13 i 15 godina.

Rezultati – mlađi kadeti (.pdf)
Rezultati – stariji kadeti (.pdf)