Na juniorskom prvenstvu Hrvatske u gađanju ISSF malokalibarskom puškom, održanom proteklog vikenda na osječkoj streljani Pampas, juniorke Podravke postigle su odlične rezultate.

Prvog dana natjecanja u disciplini trostav 3×20 ekipa S.Š.K.-Podravka u sastavu Ivana Babić, Lorena Lončarić i Lara Jagić Domović otpucala je 1663 kruga ostvarivši plasman na drugo mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji Ivana Babić u osnovnom meču sa rezultatom od 581 otpucanim krugom izjednačila je pojedinačni juniorski rekord Hrvatske, a nakon finalnog gađanja u kojem je otpucala 430,6 krugova osvojila je brončano odličje. Lorena Lončarić u osnovnom meću otpucala je 558 krugova i kao četvrtoplasirana ostvarila pravo nastupa u finalnom gađanju nakon kojega je sa 408,5 otpucanih krugova i zadržala plasman iz osnovnog meča.

Lara Jagić Domović u osnovnom meču otpucala je 524 kruga ostvarivši plasman na deveto mjesto.

Nakon odličnih rezultat prvoga dana državnog prvenstva juniorke S.Š.K.-Podravka nastavile su sa odličnim gađanjem i drugog dana natjecanja u disciplini 60- ležeći.

Ekipa Podravke sa otpucanih 1807,1 krugom postavila je novi ekipni državni rekord za juniorke u ovoj disciplini osvojivši naslov državnih prvakinja.

U pojedinačnom plasmanu juniorki u disciplini 60-ležeći Ivana Babić sa 613,0 otpucanih krugova postavila je novi pojedinačni državni rekord za juniorke i osvojila naslov državne prvakinje.

Odličnim gađanjem u ovoj disciplini na pobjedničkom postolju Ivani Babić pridružila se i Lorena Lončarić sa otpucanih 606,2 kruga što je bilo dovoljno za osvajanje trećeg mjesta na prvenstvu Hrvatske.

Lara Jagić Domović drugog dana natjecanja otpucala je odličan rezultat od 587,9 krugova i ostvarila plasman na šesto mjesto državnog prvenstva.

Osvajanjem naslova državnih prvakinja u disciplini 60-ležeći i naslova viceprvakinja u disciplini trostav 3×20, postavljanjem ekipnog i pojedinačnog rekorda države, izjednačenjem pojedinačnog državnog rekorda i osvajanjem tri pojedinačne državne medalje juniorke S.Š.K.-Podravka najuspješnije su natjecateljke proteklog prvenstva Hrvatske.