Na Prvenstvu Hrvatske za veteranske kategorije održanim proteklog vikenda na streljani Vrapčanski potok u Zagrebu član Streljačkog sportskog kluba Podravka, Ivan Betlehem, osvojio je naslov dvostrukog državnog prvaka u disciplinama serijska zračna puška i serijska malokalibarska puška-ležeći stav.

U disciplini serijska zračna puška nastupili su veterani Streljačkog sportskog kluba Podravka, a Ivan Betlehem otpucao je svoj osobni rekord od 173 kruga u pojedinačnoj konkurenciji i osvojio naslov veteranskog prvaka Hrvatske. Miroslav Blažek sa 157 otpucanih krugova plasirao se na četvrto mjesto, Željko Ivačić sa 130 otpucanih krugova  na dvanaesto mjesto, a Dražen Eisenbeisser sa 126 otpucanih krugova osvojio je trinaesto mjesto.

U ekipnoj konkurenciji veterana u ovoj disciplini ekipa Streljačkog sportskog kluba Podravka u sastavu Ivan Betlehem, Miroslav Blažek, i Željko Ivačić sa 460 otpucanih krugova osvojila je šesto mjesto.

Nakon osvojenog naslova državnog prvaka u zračnoj pušci Ivan Betlehem u svom drugom nastupu u disciplini serijska malokalibarska puška ponovno je odradio odličan rezultat od 180 krugova postavši veteranski prvak Hrvatske i u ovoj disciplini. Dražen Eisenbeisser otpucao je u ovoj disciplini 154 kruga plasiravši se na osmo mjesto, Željko Ivačić sa 149 otpucanih krugova ostvario je plasman na deseto mjesto, a Miroslav Blažek sa 123 otpucana kruga plasirao se na dvanaesto mjesto.

Ekipa Streljačkog sportskog kluba Podravka u sastavu Ivan Betlehem, Draže Eisenbeisser i Miroslav Blažek u disciplini serijska malokalibarska puška-ležeći stav ostvarila je plasman na sedmo mjesto veteranskog prvenstva Hrvatske sa 457 otpucanih krugova.

Mesić, Harambašić, Kolar i Morić pojedinačni pobjednici Turnira u streljaštvu 2015.

Na Gradskoj streljani u Koprivnici u subotu i nedjelju održan je tradicionalni Turnir u streljaštvu za sve građane Koprivnice u organizaciji Streljačkog sportskog kluba Podravka te uz potporu Grada Koprivnice.

Turnir je održan u četiri pojedinačne i ekipne kategorije.

U kategoriji kadeta najbolji rezultat od 80 krugova ostvario je Ivan Leon Mesić ispred drugoplasiranog Juraja Sušilovića koje je otpucao 70 krugova dok je treće mjesto pripalo Domagoju Petroviću sa 66 otpucanih krugova.

U ekipnoj konkurenciji kadeta prvo mjesto osvojila je ekipa „Profići“ (D. Petrović, J. Sušilović, I. Blažek) sa postignutim 201 krugom ispred drugoplasirane ekipe „Amateri“ (I.L. Mesić, L. Jug, H. Pongrac) koja je otpucala  157 krugova.

Najbolji pojedinačni rezultat kod juniora  86 krugova ostvario je Luka Harambašić kome je pripalo prvo mjesto ispred drugoplasiranog Tomislava Harambašića koji je otpucao 85 krugova i trećeplasiranog Filipa Verbića sa otpucanih 79 krugova.

Sa otpucanim 231 krugom u ekipnoj kokurenciji juniora prvo mjesto osvojila je ekipa „Kazna kru“ (F.Verbić, M. Verbić, M. Jambor) ispred drugoplasirane ekipe „Uvijek drugi“ (L. Lončarić, L. Harambašić, T. harambašić) koja je otpucala 226 krugova. Treće mjesto osvojila je ekipa „Elektrotehničari (L. Međimurec, L. Martinčić, I. Jurić) sa 127 otpucanih krugova.

U seniorskoj kategoriji prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je Ivanu Kolaru sa 89 krugova ispred drugoplasirane Ivane babić koja je otpucala 88 krugova i trećeplasiranog Mesić Tomislava sa 78 krugova.

U konkurenciji seniorskih ekipa prvo mjesto sa 239 otpucanih krugova pripalo je ekipi „Tulipani“ (I. Kolar, N. Mehkek, S. Golubić) ispred drugoplasirane ekipe „Tim Tanja“ (I. Babić, M Čokonaj, I. Šestak) koja je otpucala 219 krugova. Treće mjesto sa 206 otpucanih krugova pripalo je seniorskoj ekipi „Zgubidani“ (B. Sušilović, G. Rački, M. Belec).

Morić Damir sa 87 otpucanih krugova osvojio je prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji veterana ispred drugoplasiranog Željka Ivačića koji je otpucao 78 krugova i trećeplasiranog Mladena Merića sa 75 otpucanih krugova.

U ekipnoj konkurenciji veteranskih ekipa sa 223 otpucana kruga prvo mjesto pripalo je ekipi „Oldtimers“ (Ž. Ivačić, D. Eisenbeisser, M. Merić).

Drugo mjesto u veteranskoj kategoriji osvojila je ekipa „Nikud nikam“ (I. Betlehem, M. Blažek, R. Kovačić) sa 217 otpucanih krugova, a treće mjesto sa otpucana 2012 kruga pripalo je ekipi „Donio ih vjetar“ (D. Morić, J. Behin, Z. Prepelić).

Bilten rezultata možete pogledati ovdje.