U Domu kulture Starigrad ovog vikenda održan je kadetski turnir u spomen na koprivničkog šahistu i trenera Stjepana Kamenečkoga.

Organizatori turnira su bili šahovski klubovi Podravka, Koprivnica i Ivan Dvoržak iz Zrinskog Topolovca, uz pomoć Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice, Mjesnog odbora Starigrad i Grada Koprivnice.

Turnir se održavao u dvije kategorije do 12 i 16 godina, a nastupilo je 45 natjecatelje.

Na turniru su nastupale četiri državne kadetske prvakinje i dva državna kadetska prvaka.

U mlađoj kategoriji nastupila su 34 igrača, a prva tri mjesta pripala su koprivničkim šahistima Emanuelu Buniću, Janu Horčički i Mateju Zadri, dok je četvrti bio Filip Martić iz Križevaca, a peti Ivan Horvat iz Svete Nedjelje.

Ivan Horvat, koji se dan prije ovog turnira vratio sa svjetskog šahovskog prvenstva za mlade u Španjolskoj,  ujedno je bio i najbolje plasirani igrač do 10 godina.

Laura Lukinović iz Šahovskog kluba Ivan Dvoržak bila je najbolja plasiranja djevojčica do 12 godina.

Na turniru su nastupili polaznici Škole šaha Podravka, od kojih je najbolje plasiran bio Marko Fičko iz Koprivničkog Ivanca i Josip Rašan iz Đelekovca. Prvi službeni nastup na turniru imali su Lovro Bartolović i Luka Rukavina koji šahovsku školu polaze tek nešto više od mjesec dana.

U starijem uzrastu do 16 godina pobjednica turnira je Tereza Dejanović iz Siska, druga je bila Anamarija Radiković iz Rijeke, treća Jelena Kokša iz Molvi, dok je četvrti bio Damian Vučenović iz Zadra. Svih četvero prvoplasiranih su osvajači državnih prvenstava u kadetskoj konkurenciji.

Suđenje turnira izvrsno su odradili međunarodni sudac Vlado Karagić iz Zrinskog Topolovca i Željko Matkun iz Varaždinskih Toplica.