Ovog vikenda u Varaždinskim Toplicama održana je završnica II.B kadetske lige u šahu u kojoj je nastupilo 17 ekipa s područja međimurske, varaždinske i koprivničko-križevačke županije.

Ekipa ŠŠK Podravke u sastavu Matej Zadro, Lovro Klobučar, Josip i Lovro Koštić, te Karlo Knežević zauzela je treće mjesto sa 6 pobjeda, dva remija i jednim porazom.

Pobjednik lige je ekipa ŠK Stridon iz Štrigove, a druga je bila ekipa ŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica.

Na ligi je sudjelovala i mlada ekipa ŠŠK Koprivnice koja je osvojila 6 mjesto. U ekipi su nastupali Jan Horčička, Emanuel Bunić, Sven Džendžo, Patrik Kautero, David Pavlović i Sven Povijač.

Emanuel Bunić, član ŠŠK Koprivnice bio je ukupno najuspješniji sudionik lige s osvojenih 8,5 bodova iz 9 kola, te najbolji igrač na drugoj ploči. Lovro Koštić iz ŠŠK Podravke s osvojenih 8 bodova bio je treći igrač turnira i najbolji igrač na četvrtoj ploči, dok je njegov klupski igrač Josip Koštić s 7,5 bodova bio peti igrač turnira.

Najmlađe koprivničke šahiste očekuje važan nastup na kadetskom prvenstvu županije 22.04.2017. godine, te otvoreno kadetsko prvenstvo dana 10. i 11.06.2017. godine kao zadnja provjera uoči odlaska na kadetsko prvenstvo Hrvatske. Oba natjecanja održat će se u Društvenom domu u Starigradu.