IHF U19 SVJETSKO PRVENSTVO: PRESIDENT’S CUP – REZIME 5. DANA

Šesnaest nacionalnih ekipa koje nisu uspjele proći u tako zvanu glavnu grupu morale su se zadovoljiti utakmicama u predsjedničkom kupu. Prema istom ključu kao i u glavnim grupama, pridružile su se ekipe koje su bile u grupama A i B u Varaždinu, C i D u Koprivnici, E i F u Rijeci te G i H u Opatiji. Sve su prenijele bodove iz međusobnih utakmica. Nakon dvije runde, dvije pobjedničke ekipe iz skupina nastavit će borbu za plasman od 17. do 20. mjesta, drugoplasirane za plasman od 21. do 24. mjesta, trećeplasirane od 25. do 28. mjesta i četvrtoplasirane od 29. do 32. mjesta. Nije bilo većih iznenađenja, osim što je za nekoga pobjeda Ruande nad Marokom bila iznenađenje. Evo svih rezultata prvog dana predsjedničkog kupa:

VARAŽDIN – Predsjednički kup – Skupina 1

ALŽIR – NOVI ZELAND 39:14

RUANDA – MAROKO 33:32

Alžir je rutinski obavio svoj posao protiv Novog Zelanda. Na poluvremenu je bilo 22:4. U drugom dijelu utakmice bila je nešto izjednačenija borba. Novi Zeland je postigao 10 golova. Završilo je 39:14. Utakmica između Ruande i Maroka bila je prepuna preokreta. Gotovo svih 60 minuta igralo se gol za gol. Na kraju je rwandski tim bio sretniji i pobijedio rezultatom 33:32. Maroko je tako propustio priliku za osvetu nakon poraza u polufinalu Afričkog prvenstva. Nakon ove runde, Alžir je na čelu sa 4 boda. Drugo i treće mjesto pripadaju Ruandi i Maroku, koji imaju po 2 boda, a četvrto mjesto pripada Novom Zelandu.

KOPRIVNICA – Predsjednički kup – Skupina 2

ISLAND – JUŽNA KOREJA 38:23

BAHREIN – JAPAN 21:33

Island, kao jedno od “malih” razočaranja prvog kola, pobijedio je protiv Južne Koreje. Već nakon prvog dijela imali su prednost od 5 golova (18:13). U jednom trenutku Korejci su se približili na minus tri. No, tada je islandska momčad počela raditi u posljednjoj četvrtini i postigla je 16 golova. Završilo je 38:23. Nakon vrlo solidnih igara, ali i tri poraza, Japan je napokon pronašao “žrtvu” i pobijedio Bahrein rezultatom 33:21. Nakon prvog dijela imali su prednost od tri gola. U drugom dijelu su se potpuno opustili i postigli čak 20 golova. Konačan rezultat bio je 33:21. Island je vodeći sa 4 boda, Japan i Bahrein imaju po 2 boda, a Južna Koreja nema bodova.

RIJEKA – Predsjednički kup – Skupina 3

ČILE – GROZNICA 34:25

CRNA GORA – MEKSIKO 28:27

Čile je vodio od početka do kraja protiv Gruzije. Bilo je malo više borbe u prvom dijelu, koji je završio 14:9. No, u drugom dijelu, Gruzija se potpuno raspala i primila još 20 golova. Crna Gora i Meksiko odigrali su još jednu vrlo izjednačenu utakmicu. Crnogorci su vodili u prvom, a Meksiko u drugoj četvrtini. Na poluvremenu je Meksiko imao prednost od tri gola (12:15). Od sredine drugog dijela prednost prelazi na stranu Crne Gore. Tri minute prije kraja imali su prednost od tri gola (27:24) i gotovo su sve prosuli. U posljednjoj minuti ipak su postigli gol i osvojili dva boda. U toj skupini sve ide prema očekivanjima, pa su Čile i Crna Gora na vrhu skupine s po 4 boda. Slijede Gruzija i Meksiko, koji nemaju bodova.

OPATIJA – Predsjednički kup – Skupina 4

ARGENTINA – BURUNDI 39:25

ŠVEDSKA – SAD 50:17

Argentina, kao i mnoge druge, “igrala” je s Burundijem. Prvi dio su odigrali s previše opreza. Tako je završio samo s dva gola više za Argentinu (16:14). No, u drugom dijelu, južnoamerička momčad je raširila svoja krila i uvjerljivo pobijedila rezultatom 39:25. Švedska je djelomično olakšala tugu zbog neuspjeha u prvom dijelu Prvenstva velikom pobjedom protiv Amerikanaca 50:17. Vratari Arvid Skoog je imao čak 19 obrana. Argentina i Švedska tako su izjednačeni na 1. mjestu u skupini s 4 boda. Slijede SAD i Burundi.

VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE