Uspješno završena jedinstvena trkačka poslastica kroz obronke Ravne gore i neodoljivu prirodu oko jezera Trakošćan

Obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan protekle su subote bile prepune trkača. 5. izdanje utrke Ravna gora trail, u organizaciji varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad, privuklo je 88 trkača i rekreativaca iz Varaždinske županije, Međimurja, Hrvatskog zagorja, Zagreba i Slovenije.

Utrka po najsjevernijoj planini Hrvatske startala je ispred Filićevog doma u 10 sati. Nakon toga su  natjecatelji trčali najljepšim predjelima Ravne gore koja, iako ne imponira svojom visinom, ima vrlo dinamičan reljef. Staza je vodila šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga su se trkači uspinjali na suprotni greben i njime se vraćali do Filićevog doma. Ovdje je završila kraća utrka koja je imala ukupno 13km i 600m vertikalnog uspona. U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Zenil Vugrinec sa vremenom 1:11:21. Drugo mjesto osvojio je Benyamin Vuk (1:13:16), a treće Igor Horvat (1:13:50). U ženskoj kategoriji najbolja je bila Štefica Bubnjarić sa vremenom 1:30:57. Dugo mjesto osvojila je Mišela Kovač (1:35:32), a treće Marina Obelić (1:35:56).

Velika utrka bila je duga 28 kilometara i imala je 1300 metara vertikalnog uspona. Nakon vraćanja do Filićevog doma, na mjestu gdje je za većinu natjecatelja završila utrka, za 22 natjecatelja utrka je tek počinjala. Od doma su morali sići šumskom stazom do dvorca Trakošćan gdje se trčalo jedinstvenim romantičarskim perivojem i šetnicom oko jezera, s pogledom na slikoviti dvorac Trakošćan. Kada su trkači završili krug oko jezera, slijedio je uspon do cilja ispred Filićevog doma istim putem. Igor Goričanec stigao je nakon2:41:15 prvi u cilj. Drugo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Srećko Vrček (2:41:50), a treće mjesto Zoran Kurdija (2:54:45). Od žena najbolja je bila Vanja Ilisić (4:02:26), druga Sonja Kreč (4:09:55), dok su treće mjesto podjelile Sanja Hraščanec i Jasna Žibreg (4:21:28).

Utrku je organizirao SRD 315 Sjeverozapad uz pomoć sponzora: Parkovi d.d., Đurina Hiža Hotel Trakoscan, Athletic Fitness, Djećji vrtić iskrica iz Ludbrega, Zlatno Zrno, Arka Koprivnica i Međimurski Lepi Dečki browary.