Hrvatski kadeti nisu uspjeli pobjedom okončati Europsko prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin. U borbi za treće mjesto Danska je, kao i u drugom krugu, bila bolja s 26:24 (14:10) i ostavila je izabranike Borisa Lisice bez brončane medalje. Tek u samoj završnici susreta hrvatsku rukometaši uspijeli su zaprijetiti danskom vodstvu, ali nažalost za potpuni povratak je nedostajalo vremena.

Ništa nije izgledalo dobro od samog početka za hrvatsku reprezentaciju pa je izbornik Lisica već nakon četiri minute igre morao pozvati minutu odmor. No, niti ona nije pomogla. Njegovi rukometaši jednostavno nisu pronalazili put kroz čcrstu dansku 6-0 obranu. Tek nakon deset minuta Karpo Sirotić zabija prvi hrvatski gol, dok ih je Danska na svoj konto upisala već četiri.

Međutim, taj gol nije puno promijenio stanje na terenu. Iskoristili su igrača više i preko Frana Milete smanjili na 4:2, ali Danci su se ponovo počeli odvajati. U 17. minuti Mads Hoxer Hangaard zabio je za 9:4 što je bilo najveće vodstvo njegove reprezentacije do tada. Kadeti Danske bili su nezadrživi s vanjskih pozicija. Pronalazili su kuteve gola koje je jednostavno bilo nemoguće braniti. U obrani je također nedostajalo agresivnosti kojom bi se odvratilo protivnike od šutiranja. Napad se malo razigrao do kraja poluvremena pa je zaostatak smanjen na četiri pogotka (10:14).

Odmah na startu drugog dijela Rudolf Zvonimir Šafranko zabijaja za smanjenje zaostatka, ali i to je kratko trajalo. Danci su brzo ušli u seriju od četiri pogotka predvođeni Lauritzom Reinhold Legerom pa su u 42. minuti vodili s visokih +7. Lisica je pozvao time-out, ali vrijeme je neumoljivo curilo i šanse za povratak u susret bile su sve manje. Osam minuta prije kraja s tri vezana pogotka smanjila na 23:20. Uslijedila je obrana Stipe Purića i brzi gol Patrika Martinovića za minus dva. Serija od četiri pogotka proizašla je iz dobre obrane koja je pojačala agresivnost i pokretljivost. Nažalost, bilo je prekasno za potpuni povratak. Danska je do kraja uspjela sačuvati dva pogotka prednosti pobijediti.