HRVATSKA PROTIV NJEMAČKE U FINALU M19 EHF EURO 2021 (2020), SLOVENCI I ŠPANJOLCI ZA BRONCU

20.08.2021 | EHF M19 EURO 2021

POLUFINALNE UTAKMICE

Njemačka i Hrvatska u finalu, Španjolska i Slovenija za brončanu medalju

NJEMAČKA : ŠPANJOLSKA – 31 : 30 (17 : 14)

U prvoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerile Njemačka i Španjolska. Njemačka je vodila cijelo prvo poluvrijeme, no u početku drugog djela utakmice Španjolska je počela loviti zaostatak. Nekoliko ključnih obrana golmana reprezentacije Njemačke i kvalitetnih napada donijelo je Njemačkoj borbu za zlatnu medalju.

Najboljim igračom reprezentacije Njemačke proglašen je golman David Spath, dok je kod Španjolaca to bio Jan Gurri.

HRVATSKA : SLOVENIJA – 22 : 26 (9 : 10)

Glasna publika na tribinama u svojstvu dodatnog igrača pomogla je Hrvatskoj da osigura finale. U napetoj i borbenoj utakmici, obje ekipe pokazale su visoku kvalitetu i srčanost. U prvom poluvremenu Hrvatska je povela i držala minimalnu prednost. U drugom poluvremenu Hrvatska se odvojila na +3 golova prednosti i održavala je rezultat. Borbeni i srčani Slovenci vršili su stalni pritisak i pokušavali se približiti izjednačenju, no nedostatak ideje u napadu stajala ih je finala. U reprezentaciji Hrvatske najbolji igrač je bio Ivan Barbić, dok je kod Slovenaca to bio Mitja Janc.

UTAKMICE ZA 5. – 8. MJESTO

Portugal i Danska za 5. mjesto, Švedska i Island za 7.

ŠVEDSKA : DANSKA – 29 : 34 (14 : 18)

Švedska i Danska odigrale su prvu utakmicu za mjesta 5. – 8. Danska je u prvom poluvremenu preuzela vodstvo i zadržala ga do kraja utakmice. Najbolji igrač danske reprezentacije bio je Mathias Pedersen, dok je kod Šveđana to bio Felix Moller.

PORTUGAL : ISLAND – 33 : 30 (17 : 13)

Obje ekipe počele su utakmicu vrlo koncentrirano i napadački, no Portugal je ubrzo preuzeo vodstvo i do kraja utakmice nije ga ispustio iz ruku. Portugalski igrač utakmice bio je Joao Gomes, dok je kod Islanda to bio Michael Simon Gudjonsson.

UTAKMICE ZA 9. – 12. MJESTO

Mađarska i Francuska za 9. mjesto, Norveška i Italija za 11.

MAĐARSKA : NORVEŠKA – 28 : 21 (14 : 8)

Izjednačena utakmica trajala je prvih 10 minuta prvog poluvremena. Do 15. minute prvog djela utakmice Mađari su otišli na +3. U drugom djelu, Mađari su samo povećavali svoje vodstvo dominacijom u utakmici. Najboljim igračem reprezentacije Mađarske proglašen je golman Krisztian Karpati, dok je kod Norvežana to bio Benjamin Berg sa postignutih 5 golova.

FRANCUSKA : ITALIJA – 30 : 23 (18 : 13)

Visokom pobjedom protiv Italije, Francuska je osigurala brobu za 9. mjesto, dok će Italija igrati protiv Norveške za 11.

UTAKMICE ZA 13. – 16. MJESTO

Srbija i Izrael za 13. mjesto, Rusija i Austrija za 15.

IZRAEL : RUSIJA – 33 : 31 (14 : 18)

Izrael i Rusija susreli su se u utakmici za 13. – 16. mjesto. Rusija je odlično otvorila utakmicu i do 10. minute prvog dijela uspijela je napraviti vodstvo sa pet golova razlike te na odmor otići sa obećavajućih 4 gola prednosti. No u prvih 10 minuta drugog djela utakmice, Izrael se vratio id postigao izjednačavajući gol za 22:22. U zadnjim sekundama utakmice kod 32:31 za Izrael, Rusija je u napadu za izjednačenje napravila tehničku pogrešku poslavši 7 igrača na teren zbog čega je dosuđeno 2 minute suspenzije i oduzimanje lopte, a Izrael je to iskoristio i postigao gol za krajnji rezultat utakmice. Najbolji Izraelac bio je Refael Levi, dok je kod Rusa igračom utakmice proglašen Dmitrii Kandybin.

AUSTRIJA : SRBIJA – 27 : 33 (11 : 18)

Od samog početka utakmice Srbi su pokazali da su spremniji i preuzeli su vodstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Unatoč borbenom nastojanju Austrijanaca da se vrate u utakmicu, to nisu uspijeli. Najbolji igrač reprezentacije Srbije bio je Nikola Stamenković, dok je kod Austrijanaca to bio Mario Andreas Lippitsch.

SVE REZULTATE I TABLICE LIGA MOŽETE VIDJETI OVDJE

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE