Hrvatski kadeti prvu utakmicu glavne faze Europskog prvenstva odigrali su protiv Danske koja je baš poput njih prenijela dva boda. U prvoj od dvije utakmice u kojima se bori za prolaz u polufinale uspješniji su bili rukometaši  Danske. Protivnici su od samog početka nametnuli svoj ritam igre koji su hrvatski kadeti morali loviti kroz svih 60 minuta. Izabranici Borisa Lisice nisu uspjeli uloviti Dansku te su tako upisali prvi poraz na europskoj smotri rezultatom 20:22 (11:13) Potvrdu prolaska u polufinale Hrvatska će morati tražiti protiv Francuske.

Utakmica nije krenula kako je zamišljeno pa su već prva dva napada Hrvatske zaustavljena od strane Danske koja je u prve četiri minute postavila brzih 2:0 zaključno s pogotkom Antona Filtenborga. Trebalo je neko vrijeme da se Hrvatska posloži i napokon prolaz kroz dansku obranu pronalazi Ante Ivanković. Dobro postavljena hrvatska obrana ukrala je loptu i imala je priliku Hrvatska izjednačiti, ali nova nesigurnost odvela je Dansku na novih +2. Nakon tri gola prednost protivnika, izbornik Boris Lisica odlučio je u pozvati time-out. Ni minuta odmora nije pomogla Hrvatima da poslože napad ili učvrste obranu koja ne bi popuštala. Stoga su Danci povezali seriju 4-0 za 7:2. Napokon, dansku mrežu nakon šest minuta posta trese Ivan Rukavina za 3:7. Nadovezao se i Marin Sinčić koji je dodatno smanjio minus naših rukometaša.

Proradilo je sve kako treba u 20. minuti kada je Hrvatska odgovorila s dva uzastopna gola Ivankovića i Zvonimira Rudolfa Šafranka, a novu obranu Frana Lučina nagradio je Ivanković novim zgoditkom čime je Hrvatska stigla na samo minus jedan (8:9). Nastavilo se u dobrom ritmu i sljedećih nekoliko minuta u kojima Ivan Rukavina dovodi Hrvatsku u prvi egal (10:10). No, izjednačenje i priključak se nisu uspjeli zadržati do isteka 30. minute kada je Danska ponovno pobjegla na +2 (13:11).

Koliko god se Hrvatska držala u priključku, toliko je danska vanjska linija lako pronalazila rupe kroz koje je zabijala lake golove. S druge strane 6-0 obrana koja je povremeno izlazila u 5-1 dobro je namučila Hrvate. Hrvatsku u igru vraća Rukavina koji u 36. minuti postiže gol za 14:15. Uslijedila je crna rupa Hrvatske u kojoj nikako nismo mogli postići zgoditak i to punih 13 minuta, za koje vrijeme je Danska otišla na +5. Vidjela je hrvatska klupa da jednostavno ne ide te pozvala novu minutu odmora. Post od pogodaka prekida Fran Mileta u 49. minuti golom sa sedam metara da bi Hrvatska u posljednjih deset minuta ušlo pri minusu od pet golova. Do 55. minute Hrvatska je smanjila na 19:22, ali više od toga nije išlo. Danska je po posljednjem sučevu zvižduku slavila 22:20 te tako Hrvatsku dovela u situaciju da će prolaz u polufinale morati tražiti protiv Francuske.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Ivan Rukavina s pet pogodaka koji je ujedno bio i proglašen za najboljeg igrača utakmice. U redovima Danske istaknuo se Mads Emil Lenbroch koji je postigao četiri gola.

Izbornik Boris Lisica rekao je: ”Loše smo ušli u utakmicu i prepustili smo Dancima da preuzmu inicijativu. Doveli smo se u situaciju gdje smo stalno morali stizati rezultat. Nismo pronalazili dobar protok lopte i nikako nismo uspjeli prebacili igru na našu razinu. Mali je broj golova i to moramo pripisati dobroj danskoj obrani, a nas vanjski šut nikako nije išao. Sada nas čeka Francuska. To će biti u potpunosti drugačija utakmica. Francuska igra 5-1 zonu za koju mislim da ćemo se snaći i za koju smo spremni. Nadam se da ćemo to i dokazati, kao i lakoćom igre i bržim protokom lopte.”

”Danska je bila jednostavno bolja od nas. U napadu su lako dolazili do golova, a naša obrana nije bila na razini kao inače. Sutra idemo po pobjedu protiv Francuske. Do sada Francuzi nisu briljirali na turniru, ali moramo biti oprezni jer znaju biti nezgodni. Trebamo zaboraviti ovu utakmicu, naučiti na greškama i sada se što bolje pripremiti za Francusku”, rekao je Ivan Rukavina.

Hrvatska zadnju utakmicu glavne faze natjecanja igra sutra, 15. kolovoza, u 20:30 sati protiv Francuske.