24.05.2012. Hrvački klub Podravka

Sandro Frankol peti na Prvenstvu Mediterana

Hrvatska hrvačka reprezentacija u sastavu: Sandro Frankol, Neven Žugaj, Stjepan Lavrić i Marsko Koščević od 17. do 20. svibnja boravila je u grčkom gradu Larisi gdje je održano je 3.Prvenstvo Mediterana  u hrvanju. Svi naši predstavnici na borilište izašli su u subotu kada je na rasporedu bilo hrvanje grčko-rimskim načinom. Član hrvačkog kluba Podravka, Sandro Frankol, nastupio je u kategoriji do 55 kilograma. U konkurenciji 10 hrvača, Frankol je zauzeo peto mjesto u kategoriji.  U kvalifikacijskom pred kolu izgubio je od predstavnika Turske, Bayakara 0:2, da bi u repasažu pobijedio domaćeg hrvača, Karathanasisa 2:0 u rundama. Ta pobjeda omogućila mu je borbu za brončano odličje no nažalost izgubio ju je od predstavnika Bouterfeasa 0:2 i završio kao peti u svojoj kategoriji. Od ostalih hrvatskih reprezentativaca svakako treba istaknuti Nevena Žugaja koji je u kategoriji do 74 kilograma s četiri vrlo uvjerljive pobjede postao prvakom Mediterana. Marko Koščević u najtežoj kategoriji do 120 kilograma osvojio je srebro, dok je Stjepan Lavrić u kategoriji do 96 kilograma zauzeo peto mjesto isto kao i Sandro Frankol.

Što se tiče seniora slijedi kratka pauza, a slijedeće natjecanje naši seniori ostvariti će na Prvenstvu Hrvatske koje je na rasporedu 02. lipnja.


Filip Frankol i Filip Vusić, srebrni u Mađarskoj

Proteklog vikenda hrvatska kadetska reprezentacija u čijem sastavu su bila i dvojica hrvača Podravke nastupila su u Mađarskoj, gradu Kapošvaru na jakom Međunarodnom kadetskom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom. Filip Frankol u kategoriji je do 42 kilograma osvojio drugo mjesto isto kao i Filip Vusić u kategoriji do 50 kilograma. Za hrvatsku kadetsku vrstu nastupili su još: Mario Stjepić, Marko Grabovac, Ivan Huklek, Milan Dobrenić i Mario Mihalj uz vodstvo trenera reprezentacije gosp. Danka Šunića.

 


 

Filip Verčević i Filip Picer prvi na Međunarodnom turniru u Češkoj

Sedmorica hrvača Podravke pod vodstvom trenera Renata Begovića i Ivana Lončarića protekloga vikenda nastupili su u Češkoj, Kladnu na jakom Međunarodnom turniru «Lidice OPEN 2012.» organiziran za uzraste mlađih i starijih dječaka i djevojčica u hrvanju grčko-rimskim odnosno slobodnim načinom. U konkurenciji preko 350 hrvača iz Poljske, Slovačke, Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije, Češke i Hrvatske «podravkaši» su kući donijeli pet odličja, dva zlatna, jedno srebrno i dva brončana. Najuspješniji bio je Filip Verčević koji je bez imalo poteškoća pobijedio sve svoje protivnike i osvojio prvo mjesto u kategoriji do 32  kilograma. Prvo mjesto osvojio je i Filip Picer nastupom u kategoriji do 30 kategorijama. Za «dlaku» prvo mjesto je pobjeglo i Ivanu Šernjak koji je u najtežoj kategoriji, kategoriji do 100 kilograma bio je drugi. Stefan Ostojić bio je drugi u kategoriji do 35 kilograma dok je odličje brončanog sjaja osvojila i Erin Begović u kategoriji djevojčica do 34 kilograma. Nažalost do medalje nije došao Domagoj Džanko koji je već dobivenu borbu za treće mjesto izgubio u samoj završnici. Luka Zobec u kategoriji do 35 kilograma ostao je bez plasmana. Naime imao je samo jednu borbu koju je izgubio, a kako se njegov protivnik u slijedećoj fazi natjecanja ozlijedio i odustao od daljnjeg natjecanja, Luka više nije imao mogućnost da kroz repasaž borbe dođe do medalje odnosno boljeg plasmana.