Članice Škole trčanja za odrasle Atletskog kluba Koprivnica, samozvane „Hitre drape“ Estera Rac, Ivana Merc i Dijana Radotović, učestvovale su ove nedjelje 10. rujna,  na tradicionalnom 32.  polumaratonu u Budimpešti, najvećem polumaratonu u srednjoj Europi.

Od  8.312 trkača koji su završili polumaraton (21 km) učestvovalo je i 25 trkača iz Hrvatske  među  kojima su bile i naše tri koprivničanke.

U kategoriji žena u kojoj je utrku završilo 3.034 trkačica, Estera Rac zauzela je 742. mjesto sa vremenom 2.03.57, dok su Dijana Radotović i Ivana Merc u cilj ušle zajedno te zauzele 805. i 806. mjesto sa vremenom 2.05.04.

Staza utrke  vodila je kroz središte grada prekrasne Budimpešte, niz slavni Boulevard Andrassy i preko Lančanog mosta, s pogledom na prekrasnu panoramu Pešte, dvorac Buda iz Dunava, te na treću po veličini europsku zgradu Parlamenta.

Organizacija utrke bila je fenomenalna, vrijeme prekrasno, a posebnu atmosferu davali su gledatelji koji su čitavom stazom bodrili trkače i navijali, a bilo je i nekoliko bendova koji su svojim sviranjem svim trkačima podizali adrenalin kada im je bilo najteže. Trčalo se pored značajnijih znamenitosti Budimpešte, a u dva navrata se prelazilo i preko najljepših mostova – pune su pozitivnih dojmova Hitre drape.

Ova utka bila je odličan trening za nadolazeće polumaratonske utrke u Varaždinu i Ljubljani.

Bravo za naše atletičarke iza kojih stoji mukotrpan rad na treninzima.